ASOCIJACIJA ŽENA SDA PROZOR ORGANIZOVALA EDUKATIVNA PREDAVANJA ZA ŽENE

Datum objave: 08/05/2016

Dana 19.12.2015.god.  u prostorijama Stranke u Prozoru organizovana su edukativna predavanja za žene u organizaciji Asocijacije žena SDA Prozor.Dana 19.12.2015.god.  u prostorijama Stranke u Prozoru organizovana su edukativna predavanja za žene u organizaciji Asocijacije žena SDA Prozor. Pričalo se o dvije teme: „Prevencija karcinoma dojke i raka grlića maternice", i „Žena majka", a predavanja su održale gošće iz Asocijacije žena SDA Bugojno, dr. Berka Begović, i dr. Azra Fazlibegović- Mahmutović. Delegaciju iz Bugojna predvodila je predsjednica tamošnje Asocijacije žena, g-đa Amela Haračić.

Prije samih predavanja upriličena je šetnja gradom, te odlazak na šehidsko mezarje u Mahali gdje je položeno cvijeće, te proučena Fatiha pred duše šehida.

Na samom početku predavanja, gošćama se u ime domaćina obratila predsjednica Asocijacije žena SDA Prozor, g-đa Iza Pilav, koja im je poželjela dobrodošlicu i ugodan boravak u našem gradu.

Predavanju su prisustvovale i predsjednica Kanonalnog odbora Asocijacije žena SDA HNK Alisa Hajdarović i predsjednica Gradskog odbora Asocijacije žena SDA Mostar Mumbera Berberović, koje su dale podršku radu i aktivnostima Asocijaciji žena Prozor.

Predavanja su bila zaista edukativna, i nadasve korisna ženama koje su danas prisustvovale ovom događaju.

Nakon predavanja upriličena je i zakuska za sve prisutne, a sve su to lijepo organizovale vrijedne članice Asocijacije žena SDA Prozor, a mi im ovom prilikom čestitamo, i želimo još puno ovakvih aktivnosti i druženja.