Asocijacija mladih SDA BiH: Podrška demokratiji, prijateljskom narodu i omladini Turske

Datum objave: 29/07/2019

Saopštenje Asocijacije mladih SDA BiH povodom dešavanja u TurskojBh. građani u petak naveče pomno su pratili dešavanja u Turskoj.

To je bio očit napad na suverenitet i integritet prijateljske Republike. Turska je nažalost nakon dvije decenije ponovo bila meta udruženog zločinačkog vojnog poduhvata. Prisjetili smo se početka agresije na našu domovinu i potpuno identičnog plana unutrašnjeg i vanjskog državnog neprijatelja u svrhu eliminacije legitimno izabrane vlasti i pokoravanja naše nezavisne države.

Prisjetili smo se početka agresije na našu domovinu i potpuno identičnog plana unutrašnjeg i vanjskog državnog neprijatelja u svrhu eliminacije legitimno izabrane vlasti i pokoravanja naše nezavisne države”, naglasili su iz Asocijacije mladih SDA BiH. Krajnje je nedopustiv pokušaj vojnog udara uz pomoć antidržavnih izdajnika, tačnije, brutalno nametanje volje manjine nad većinom, usmjeren prema političkom pokretu koji u 21. stoljeću cijelom svijetu već godinama čita lekciju iz demokratije, solidarnosti, pomirenja i humanizma. Turska je za mnoge muslimane već odavno postala jedina nada u uspostavljanju pravednijeg svijeta od onoga u kojem sada živimo. Turska je, također, već odavno posljednja demokratska brana u odbrani časti i dostojanstva muslimanskog svijeta. Posebno je razočaravajuće bilo gledati navijački kurs takozvanih ‘slobodnih’ i ‘nezavisnih’ medija koji nisu mogli sakriti svoj bijes zbog neuspjelog pokušaja vojnog udara. To o njima mnogo govori. Također, kada govorimo o neukusnim optužbama da je turska legitimno izabrana vlast samoorganizirala puč, u tome smo prepoznali užasavajuću zamjenu teza slično onoj kada se Bošnjake kontinuirano optužuje da su sami sebe ubijali za vrijeme agresije na BiH”, poručeno je iz Asocijacije mladih SDA BiH.
Podsjetili su da je na radost svih slobodnih ljudi kojima je izbor istinska demokratija i politički legalitet, ponosni turski narod stao uz svoju legitimno izabranu vlast i time zaustavio veliki plan o pretvaranju Bliskog istoka u totalni haos.
– Jer, da je kojim slučajem uspio, to bi bila posljednja faza u spaljivanju muslimanskog svijeta a svjetska javnost bi posmatrala novu vojnu diktaturu koja bi se krvoločno obračunala sa milionima građana i koja bi na koncu dovela do rasparčavanja Republike Turske. Čvrsto vjerujemo da će ponosni turski narod i njegovi izabrani predstavnici sačuvati prijateljsku Republiku Tursku od svih iskušenja i napada i povesti je u mnogo svjetliju budućnost za kojom vapi cijeli svijet, a posebno Bliski istok – navedeno je u saopćenju Asocijacije mladih SDA BiH.

Galerija