7.redovna sjednica KO SDA HNK

Datum objave: 20/03/2019

7.redovna sjednica KO SDA HNKU Mostaru održana 7.redovna sjednica KO SDA HNK

- KO SDA HNK  je na redovnoj sjednici održanoj  dana, 09.09.2016. godine u Mostaru  analizirao  aktualnu političku situaciju u kantonu , FBiH i BiH te ocjenio da je stanje u stranci na nivou općinskih organizacija i kantonalnom  nivou dobro.

- Postavljeni  su vrlo realni i ostvarivi izborni ciljevi kao i značaj saradnje I uvažavanja  koalicionog djelovanja sa SBB-om.

- Izborna kampanja se odvija planiranom dinamikom uz uvažavanje svih specifičnosti i različitosti Opštinskih odbora  Konjica, Jablanice, Prozora, Stoca, Čapljine i Gradskog odbora Mostara.

- KO SDA je izrazio zabrinutost pojavama izbornih malverzacija, prvenstveno sa stanjem na biračkim spiskovima, posebno za Stolac sa koga ni pored upozorenja nisu uklonjene već davno umrle osobe.

- Posebna pažnja posvećena je pojavi  enormnog i nelogičnog pojavljivanja osoba za glasanje u Hrvatskoj putem pošte, a pouzdano se zna da te osobe nemaju nikakvu vezu da se nađu na tim adresama.

KO SDA HNK  poziva nadležne institucije da se posvete rješavanju nezakonite pojave.

- Pored svih pitanja   razmotreno je i pitanje koje značajno opterećuje stanje u odnosima  koalicionih partnera na području kantona a to je stanje u  MUP-u HNK .

KO SDA HNK  osuđuje neučestvovanje pripadnika MUP-a HNK-a na zajedničkoj antiterorističkoj vježbi “brzi odgovor” održanoj u Živinicama,dana  08.09.2016. godine, te izražava duboko razočarenje takvim odnosom spram iste.

Galerija