Održana prva redovna sjednica Izvršnog odbora KO SDA HNK

Datum objave: 19/07/2020

Održana prva redovna sjednica Izvršnog odbora KO SDA HNKIzvršni odbor Kantonalne organizacije SDA HNK održao je prvo redovno zasjedanje nakon uspješno okončanih unutarstranačkih izbora i konstituirajuće sjednice ovog tijela. Nakon usvajanja zapisnika i izvještaja o realizaciji zaduženja, razmatrani su aktuelni procesi koji su od značaja za Hercegovačko-neretvanski kanton, sa posebnim osvrtom na pripremu za nadolazeće lokalne izbore.

Tokom sjednice, tretiran je i odnos koalicionih partnera u HNK, kao i politički procesi u odnosima pozicije i opozicije u kantonu, iz čega su formulirane jasne smjernice svim članovima SDA HNK u radu, djelovanju i odlučivanju.

Predsjednici općinskih i gradskih organizacija SDA HNK informirali su o stanju u svojim sredinama, planovima i projektima koji su u fokusima, te iskazali potrebe koje su detektirane na terenu.

Izvršni odbor Kantonalne organizacije SDA HNK definirao je više upita koji su upućeni prema općinskim i gradskim odborima, sa namjerom da se u narednom periodu aktivnosti stranke usmjere prema konkretnom rješavanju potreba lokalnih sredina.

Zbog velikog broja aktivnosti koji su na nivou SDA planirani u narednom periodu na širem području Hercegovine, IO KO SDA HNK, donio je više zaključaka kojima su precizno definirane obaveze zaduženih članova i termini za njihovu realizaciju.

Galerija