Šefik Džaferović posjetio Kantonalni odbor SDA HNK

Datum objave: 29/07/2019

Šefik Džaferović posjetio Kantonalni odbor SDA HNKPosjetu Mostaru i Kantonalnom odboru SDA u Hercegovini, član Predsjedništva BiH i potpredsjednik SDA Šefik Džaferović počeo je odavanjem počasti herojima Bosne i Hercegovine. Zajedno sa delegacijama općinskih odbora i Kantonalnog odbora SDA HNK Džaferović je posjetio mostarske Šehitluke gdje su položili cvijeće, te odali počast poginulim pripadnicima Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Prije protokolom planiranih obaveza, Džaferović je sa delegacijom SDA HNK prošetao mostarskim Starim gradom, gdje se kratko zadržao u srdačnom razgovoru sa Mostarcima, kao i fotografiranju sa brojnim građanima.

U sjedištu SDA HNK, predsjednik Kantonalnog odbora i potpredsjednik SDA Edin Mušić predvodio je sastanak ovog odbora, kojem je prisustvovao i član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović. Mušić je u uvodnom obraćanju zahvalio gospodinu Džaferoviću na trudu koji ulaže čestim posjetama ovom području,  ali i brojnim aktivnostima koje doprinose boljem odnosu svih struktura vlasti prema Hercegovini. Mušić je podsjetio na obim kampanje i veliku energiju koju je uložio Džaferović obilazeći sve dijelove BiH, što je značajno doprinijelo izbornoj pobjedi SDA, kao i njegovom izboru za člana Predsjedništva BiH.

Prezentirajući aktivnosti koje se provode na području Hercegovačko neretvanskog kantona, Mušić je upoznao Džaferovića o prioritetnim projektima koje planira Kantonalni odbor SDA HNK, naglašavajući važnost budućeg uređenja Mostara, te značaju veće kadrovske zastupljenosti predstavnika HNK u predstojećem procesu formiranja vlasti na federalnom i državnom nivou.

U otvorenom razgovoru sa članovima SDA HNK Džaferović je naglasio kako je Mostar jedan od najbitnijih centara političkih dešavanja u BiH, ukazujući na poseban status koji je za Mostar određen u Dejtonskom sporazumu. SDA ima posebnu pažnju prema Mostaru i Hercegovini. Zalažemo se da se u ovom dijelu BiH poštuju i uvažavaju jednaka prava za sve ljude koji tu žive. Mi ćemo ustrajati u tome. Svi oni koji misle drugačije neće uspjeti.

Džaferović je iskazao punu podršku Kantonalnom odboru SDA HNK, navodeći da je spreman podržati političke i sve druge projekte koji budu kreirani i predloženi sa područja Hercegovine.

Galerija