Kompletirano predsjedništvo i konstituiran Glavni odbor SDA. Za predsjednika Glavnog odbora izabran Šerif Špago

Datum objave: 07/10/2019

Kompletirano predsjedništvo i konstituiran Glavni odbor SDA. Za predsjednika Glavnog odbora izabran Šerif ŠpagoZa predsjednika Glavnog odbora je imenovan Šerif Špago, a za njegovih četvoro zamjenika Jasmina Biščević-Tokić, Mirela Mateša-Bukva, Željko Panić i Alija Tabaković.

Generalni sekretar SDA je Halid Genjac.

Izabrano je i 17 članova Predsjedništva SDA, i to s dvije liste kandidata. S prve liste s 22 imena, tajnim glasanjem je izabrano devet, dok su preostalih osam članova Predsjedništva izabrani s liste za koju je glasano aklamacijom, a sačinjena je na prijedlog predsjednika SDA.

Novoizabranih 17 članova Predsjedništva SDA su: Aljoša Čampara, Senad Bratić, Osman Ćatić, Amela Čolo, Sedad Dedić, Emir Hadžihafizbegović, Elvir Hadžioemrović, Sanjin Kodrić, Čedormir Lukić, Dževad Mahmutović, Nermin Mandra, Admir Mulaosmanović, Fadil Novalić, Ramiz Salkić, Ivica Šarić, Denijal Tulumović i Haris Zahiragić.

Na pres-konferenciji održanoj nakon konstituirajućeg zasjedanja Glavnog odbora, novoizabrani predsjednik tog tijela Šerif Špago je konstatirao da je završen izbor centralnih organa stranke nakon nedavnog sedmog kongresa, kao i da izbori za niže nivoe stranke - kantonalne, regionalne, općinske i  mjesne organizacije, treba da budu završeni do 15. januara iduće godine.

Danas su također usvojeni Poslovnik o radu Glavnog odbora SDA i plan aktivnosti za provođenje izbora na nižim nivoima, zaključio je Špago.