Delegacija predsjedništva SDA na sastanku sa delegacijom KO SDA HNK u Mostaru

Datum objave: 11/11/2019

Delegacija predsjedništva SDA na sastanku sa delegacijom KO SDA HNK u MostaruDelegacija SDA koju je predvodio predsjednik Bakir Izetbegović sastala se s rukovodstvom Kantonalnog odbora SDA Hercegovačko-neretvanskog kantona. Susret se održao u sjedištu Kantonalnog odbora u Mostaru.

Lider SDA obratio se medijima nakon sastanka s Kantonalnim odborom Stranke demokratske akcije u Hercegovačko-neretvanskom kantonu. Izetbegović je rekao da su prošli kroz stranačka pitanja, ali i pitanja koja se odnose na koalicije i funkcionisanje vlada. On je istakao da će i ovdje, kao i u drugim odborima, insistirati da se što više mladih ljudi uvede u stranačke strukture kroz izbore koji slijede.

"Upoznao sam stranačke kolege iz Hercegovačko-neretvanskog kantona i Mostara o bitnim pitanjima kada govorimo o neformiranju vlasti u BiH", kazao je Izetbegović.

Što se tiče izbora u Mostaru, predsjednik SDA rekao je da je odluka Kongresa SDA da se pitanje izbora u Mostaru i generalno status Mostara mora riješiti kroz federalni zakon.

Predsjednik Kantonalnog odbora SDA HNK Edin Mušić potvrdio je stavove predsjednika Izetbegovića navodeći da je SDA u potpunosti opredjeljena da se izbori u Mostaru održe, ali želimo naći najbolje rješenje kako bi spriječili da nitko dugoročno, a ni trenutno, ne dominira.

Naš prijedlog bit će da se to pitanje premosti donošenjem zakona o Gradu Mostaru na federalnom nivou kojim bi se uredilo i pitanje statuta i izbora u Mostaru - izjavio je Mušić nakon sastanka rukovodstva Kantonalnoga odbora SDA HNK s predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem.

 

Galerija