Rukovodstvo Kantonalne organizacijeEdin Mušić


Edin Mušić je rođen 1962. godine u Donjoj Drežnici pored Mostara, živi sa suprugom Đemkom sa kojom ima kćerku Aminu i sina Adisa.

1987. godine je u rodnom gradu završio mašinski fakultet. Nakon diplomiranja tri godine provodi u Njemačkoj, a po povratku u BiH u augustu 1990. godine učlanjuje se u Stranku demokratske akcije (SDA). Trinaest godina kasnije postaje član Predsjedništva ove stranke a njen potpredsjednik 2015. godine.

Nakon pripravničkog staža u Vazduhoplovnoj industriji "Soko", Fabrici kompresora u Mostaru i Željeznicama BiH, 1995. godine dobija posao profesora u srednjoj Elektrotehničkoj školi u Mostaru.

Profesorsku profesiju napušta kako bi 1997. godine postao načelnik Službe za privredne i društvene djelatnosti u Općini Mostar Sjever, a tri godine kasnije postaje i načelnik ove općine.

Uoči isteka načelničkog mandata Mušić je 2002. izabran u Skupštinu Hercegovačko-neretvanskog kantona, ali poslaničku funkciju nije obnašao. Međutim, već naredne godine je imenovan za ministra raseljenih osoba i izbjeglica u Vladi Federacije BiH (FBiH). Na ovoj funkciji ostaje dva mandata.

Mušić je na općim izborima 2006. godine osvojio mandat u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, ali je tada izabrao da produži ministarski mandat. Na općim izborima 2014. godine izabran je u Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH i imenovan za predsjedavajućeg doma. Na Općim izborima 2018. izabran je za poslanika u Predstavničkom domu državnog parlamenta. Predsjednik je Kantonalnog odbora SDA Hercegovačkog-neretvanskog kantona.


Irma Memidžan


Isaković Bekir


Džafer Alić