Čestitka povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine predsjednika Kantonalne organizacije SDA HNK

Čestitka povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine predsjednika Kantonalne organizacije SDA HNK

Svakog Dana državnosti sa dubokom zahvalnošću i neizmjernim poštovanjem sjećamo se bh. patriota koji su se kroz historiju snažno suprostavili fašizmu, odbranili i sačuvali suverenitet i teritorijalni integritet i političku nezavisnost Bosne i Hercegovine. Kao jedinstvena i nedjeljiva država njenih građana i ravnopravnih naroda, kako je definisana na Prvom zasjedanju ZAVNOBiH-a, 25. novembra 1943. godine, i dalje je najvažniji segment funkcioniranja i temelj njenog daljnjeg razvitka i napretka. Na putu slobode i razvoja, principa ravnopravnosti i demokratije, ovog Dana s posebnim poštovanjem sjećamo se svih patriota koji su i tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu dali svoje živote. Njihova borba naš je svakodnevni motiv da podstičemo zajedništvo i jačamo put uspješne, demokratske Bosne i Hercegovine, zemlje svih njenih naroda.

Bosna i Hercegovina nikada neće biti okovana jednom društvenom grupacijom, i neće trpiti ničiju prisvojenost, jer je ona domovina svih njenih naroda, svih ljudi koji je vole, koji se zalažu za njene interese i svakodnevno doprinose njenom jačanju. Zato je zadatak svih nas da se još snažnije i hrabrije borimo i svim građankama i građanima osiguramo kvalitetnu budućnost, te da istrajemo u njenom očuvanju.

Iako i danas postoje snage koje, nažalost, nisu odustale od narušavanja nedjeljivosti, suvereniteta  i jedinstvenosti naše domovine, iskrene patriote i njeni čuvari nikada neće dozvoliti realizaciju takvih namjera, nego će se protiv mržnje i netrepeljivosti boriti demokratijom i tolerancijom. Vrijeme je da jedini druge počnemo ohrabrivati na putu razvoja Bosne i Hercegovine, da prestanimo praviti podjele i novim mostovima, ujedinjenjem kao i mnogo puta do sada pokažemo da naša domovina pripada svim našim građanima na svakom dijelu njene teritorije.  
     
Nijedan društveni ili politički  sistem nije savršen. Dijalogom, umnošću, saradnjom, poštovanjem i povjerenjem, može se i treba raditi na njegovom poboljšanju i jačanju. Zato, u vremenu izazova, na svim građanima je da najodgovornije pristupamo našim obavezama i damo doprinos izgradnji i napretku jedine nam domovine. Mudrošću i pravim odabirom u vremenu koje je pred nama trebamo doprinijeti njenom osnaživanju. Vjerujmo u ono što radimo i pozitivnom talasom energije i optimizmom pokažimo da biramo prosperitet, jaku i stabilnu domovinu i zajedno izgradimo sigurnu i kvalitetnu budućnost za naše buduće generacije.

Predsjednik Kantonalne organizacije SDA HNK

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne Skupštine BiH

Edin Mušić

Previous SDA: Umjesto neozbiljnih izmišljotina o SDA, tema treba da budu SNSD i HDZ i njihove ozbiljne blokade države

Povežimo se

Logo banner - SDA HNK bijeli

Rade Bitange 12, 88104 Mostar,
Bosna i Hercegovina

Pon – Pet: 8:00 – 16:00

Newsletter

Prijavite se i na Vašu Email adresu će stizati informacije o aktivnostima kandidata SDA HNK.

Stranka demokratske akcije HNK © 2024. Sva prava pridržana.