Održan zajednički sastanak predsjednika Kantonalne i Gradske organizacije SDA HNK

Održan zajednički sastanak predsjednika Kantonalne i Gradske organizacije SDA HNK

Povodom početka izborne kampanje kao i razmatranja niza političkih i operativnih pitanja, danas je održan sastanak predsjednika KO SDA HNK, Edina Mušića i predsjednika GO SDA Mostar, Salema Marića sa saradnicima.

Sastanku su prisustvovali predsjednik Glavnog odbora SDA gosp. Šerif Špago i predsjednik Asocijacije mladih SDA gosp. Haris Šabanović.

Istaknut je značaj predstojećih lokalnih izbora u Mostaru, zakazanih za 20.12.2020. godine, koji će nakon osam godina dobiti gradsko vijeće, a potom i gradonačelnika.

Potvrđeno je da je Gradska organzacija stranke učinila sve i da će učiniti sve kako bi izborni rezultat „Koalicija za Mostar 2020“ čiji je ona dio, bude najbolji.

Pored podrške radu Gradske organizacije potvrđeno je da će Kantonalna organizacija sa svoje strane učiniti sve da se ostvari što bolji ambijent za vođenje kampanje u okviru svojih nadležnosti i mogućnosti, političkim i drugim djelovanjem kroz Vladu i Skupštinu kantona, te više nivoe vlasti.

Naglašena je izuzetna važnost očuvanja zdravlja ljudi u ovim vrlo specifičnim uslovima prisustva pandemije virusa COVIDA 19, te pridržavanja propisanih mjera, ali i važnosti iznalaženja načina pristupa svakom biraču.

Za razliku od nekih drugih sredina istaknuta je izuzetna stabilnost i snaga SDA na području HNK, što je potvrđeno izbornim rezultatima, u drugim općinama kantona, posebno odličnim rezultatima u Konjicu, koji je možda najbolji u Bosni i Hercegovini.

Zaključeno je da je snagu SDA u Mostaru potrebno usmjeriti u podršku ovoj „Koaliciji za Mostar 2020“ kako bi zajedno učinili da Mostar u budućnosti budu još ljepši i snažniji hecegovački centar.

Previous Delegacija Kantonalne organizacije SDA HNK posjetila Općinsku organizaciju SDA Prozor

Povežimo se

Logo banner - SDA HNK bijeli

Rade Bitange 12, 88104 Mostar,
Bosna i Hercegovina

Pon – Pet: 8:00 – 16:00

Newsletter

Prijavite se i na Vašu Email adresu će stizati informacije o aktivnostima kandidata SDA HNK.

Stranka demokratske akcije HNK © 2024. Sva prava pridržana.