Održana prva redovna sjednica Izvršnog odbora KO SDA HNK

Održana prva redovna sjednica Izvršnog odbora KO SDA HNK

Izvršni odbor Kantonalne organizacije SDA HNK održao je prvo redovno zasjedanje nakon uspješno okončanih unutarstranačkih izbora i konstituirajuće sjednice ovog tijela. Nakon usvajanja zapisnika i izvještaja o realizaciji zaduženja, razmatrani su aktuelni procesi koji su od značaja za Hercegovačko-neretvanski kanton, sa posebnim osvrtom na pripremu za nadolazeće lokalne izbore.

Tokom sjednice, tretiran je i odnos koalicionih partnera u HNK, kao i politički procesi u odnosima pozicije i opozicije u kantonu, iz čega su formulirane jasne smjernice svim članovima SDA HNK u radu, djelovanju i odlučivanju.

Predsjednici općinskih i gradskih organizacija SDA HNK informirali su o stanju u svojim sredinama, planovima i projektima koji su u fokusima, te iskazali potrebe koje su detektirane na terenu.

Izvršni odbor Kantonalne organizacije SDA HNK definirao je više upita koji su upućeni prema općinskim i gradskim odborima, sa namjerom da se u narednom periodu aktivnosti stranke usmjere prema konkretnom rješavanju potreba lokalnih sredina.

Zbog velikog broja aktivnosti koji su na nivou SDA planirani u narednom periodu na širem području Hercegovine, IO KO SDA HNK, donio je više zaključaka kojima su precizno definirane obaveze zaduženih članova i termini za njihovu realizaciju.

Previous New ustralian Economic Culture

Leave Your Comment

Povežimo se

Logo banner - SDA HNK bijeli

Rade Bitange 12, 88104 Mostar,
Bosna i Hercegovina

Pon – Pet: 8:00 – 16:00

Newsletter

Prijavite se i na Vašu Email adresu će stizati informacije o aktivnostima kandidata SDA HNK.

Stranka demokratske akcije HNK © 2022. Sva prava pridržana.