Održana redovna sjednica Skupštine Kantonalne organizacije SDA HNK

Održana redovna sjednica Skupštine Kantonalne organizacije SDA HNK

Sjednica Skupštine Kantonalne organizacije SDA HNK, održana je u Mostaru, uz striktno poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera.

Na dnevnom redu Skupštine kojom je predsjedavao predsjednik Kantonalne organizacije SDA HNK Edin Mušić, usvojen je zapisnik sa prethodne sjednice, razmatrane su društveno-političke prilike na području HNK, analiziran rad organa Kantonalne organizacije između dvije sjednice, kao i Program rada i Finansijski plan.

Tokom sjednice kroz diskusije, obavljene su veoma konstruktivne rasprave, koje su u najvećoj mjeri posvećene radu i djelovanju u okviru ustavnih nadležnosti kantona, prvenstveno o obrazovanju, zdravstvu, sigurnosti, pravosuđu i podršci privredi, prioritetno u sferi turizma, kao i epidemiološkom stanju, na području kantona.
Pored navedenog, rasprava i diskusije su se odnosile na stanje u Vladi i Skupštini HNK, odnosa sa HDZ-om, kao i drugim organizacijama i institucijama.

Nakon diskusija koje su posvećene lokalnim izborima 2020. godine, iskazana je neupitna podrška Kantonalne organizacije u ostvarivanju zacrtanih izbornih ciljeva, postavljenih od strane gradskih i općinskih organizacija SDA u HNK.

Skupština Kantonalne organizacije, donijela je vrlo važne odluke i zaključke koji su predviđeni kao smjernice rada stranačkih organa i zvaničnika i koji takođre predstavljaju konkretna zaduženja, za članove organa Kantonalne organizacije SDA HNK, po navedenim pitanjima. Nakon razmatranja dokumenata, na sjednici je usvojen i Program rada i Finansijski plan Kantonalne organizacije.

Na kraju rada Skupštine, izražena je podrška kandidatima SDA na predstojećim lokalnim izborima 2020. godine i ostvarenje zacrtanih izbornih ciljeva.

Previous Održana treća sjednica IO KO SDA HNK

Povežimo se

Logo banner - SDA HNK bijeli

Rade Bitange 12, 88104 Mostar,
Bosna i Hercegovina

Pon – Pet: 8:00 – 16:00

Newsletter

Prijavite se i na Vašu Email adresu će stizati informacije o aktivnostima kandidata SDA HNK.

Stranka demokratske akcije HNK © 2024. Sva prava pridržana.