Sastanak u Centrali SDA: Izuzetan značaj izbora u Mostaru

Sastanak u Centrali SDA: Izuzetan značaj izbora u Mostaru

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović, potpredsjednik SDA Denis Zvizdić i generalni sekretar SDA Halid Genjac razgovarali su danas sa predsjednikom SDA HNK Edinom Mušićem, predsjednikom Glavnog odbora Šerifom Špago, predsjednikom Gradskog odbora SDA Mostar Salemom Marićem i kandidatom za gradonačelnika Mostara dr. Zlatkom Guzinom.

Razgovarano je o predizbornoj situaciji u Mostaru, sa naglaskom na predizborne aktivnosti Koalicije za Mostar 2020 i Stranke demokratske akcije koja djeluje u okviru ove probosanske koalicije.

Istaknut je izuzetni značaj nadolazećih izbora u Mostaru prvenstveno za građane Mostara, koji će po prvi put nakon 2008. godine imati priliku da ostvare svoje temljno demokratsko pravo. Istovremeno, naglašen je značaj izbora u Mostaru i za sveukupne državne odnose u Bosni i Hercegovini. 

Predsjednik Izetbegović iskazao je punu podršku kantonalnoj i gradskoj organizaciji SDA, kao i zajedničkoj probosanskoj listi koju predvodi dr. Guzin, iskazavši puno uvjerenje da uz puni stepen jedinstva probosanski faktor može ostvariti zacrtane političke ciljeve, a to je izbor gradonačelnika i što veći utjecaj unutar Gradskog vijeća.

Previous Bakir Izetbegović otvoreno o Dodiku, Zvizdiću, Čampari, Konakoviću, Efendiću i odlascima iz SDA

Leave Your Comment

Povežimo se

Logo banner - SDA HNK bijeli

Rade Bitange 12, 88104 Mostar,
Bosna i Hercegovina

Pon – Pet: 8:00 – 16:00

Newsletter

Prijavite se i na Vašu Email adresu će stizati informacije o aktivnostima kandidata SDA HNK.

Stranka demokratske akcije HNK © 2022. Sva prava pridržana.