Čestitka Kantonalne organizacije SDA HNK povodom 15. aprila – Dana Armije RBiH

Čestitka Kantonalne organizacije SDA HNK povodom 15. aprila – Dana Armije RBiH

Značajan datum koji danas obilježavaju sve patriote Bosne i Hercegovine, podsjeća na stvaranje viteške i herojske Armije RBiH, koja je postala sinonim  otpora i vojna snaga koja se suprotstavila agresiji i genocidu u BiH.

Odlukom Predsjedništva BiH, prije 29 godina formirana je Armija Republike Bosne i Hercegovine jedina legalna i legitimna vojna formacija suverene i nezavisne države Bosne i Hercegovine .

Vođena istinskom borbom za ravnopravnost, a protivna podjelama na temelju  etničke pripadnosti, Armija Republike Bosne i Hercegovine  obranila je ustavni poredak naše zemlje, ispisujući tako najčasnije stranice historije u hiljadugodišnjem periodu postojanja naše zemlje.

Današnji dan obavezuje nas da se sa posebnom pažnjom i respektom sjećamo šehida, poginulih, nestalih i umrlih boraca, njihovih porodica, ratnih vojnih invalida, nosioca ratnih priznanja, demobilisanih boraca i svih građana koji su doprinijeli odbrani naše domovine Bosne i Hercegovine.

Nama koji živimo u slobodi, zahvaljujući tim velikim herojima, ostaje obaveza da u miru čuvamo sjećanje na časnu i hrabru Armiju Republike BiH, njene simbole i tradiciju, koji predstavljaju temelj opstojnosti države BiH.

Kantonalna organizacija SDA HNK svim pripadnicima Armije Republike Bosne i Hercegovine i patriotima, čestita 15. april – Dan Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Previous Izetbegović o Bogićeviću, “Četvorki”, Dodiku i Čoviću, odnosima sa Erdoganom…

Povežimo se

Logo banner - SDA HNK bijeli

Rade Bitange 12, 88104 Mostar,
Bosna i Hercegovina

Pon – Pet: 8:00 – 16:00

Newsletter

Prijavite se i na Vašu Email adresu će stizati informacije o aktivnostima kandidata SDA HNK.

Stranka demokratske akcije HNK © 2022. Sva prava pridržana.