Delegacija Kantonalne organizacije SDA HNK u posjeti Općinskoj organizaciji SDA Prozor

Delegacija Kantonalne organizacije SDA HNK u posjeti Općinskoj organizaciji SDA Prozor

U prostorijama Općinske organizacije SDA Prozor održan je radni sastanak delegacije KO SDA HNK koju je predvodio predsjednik Edin Mušić s domaćinima sastanka, predsjednikom OO SDA Elvedinom Grcićem, članovima Izvršnog odbora općinske organizacije, i predsjednicima mjesnih ogranaka stranke, te predstavnici Asocijacije žena i Asocijacije mladih Općinske organizacije SDA Prozor.

Grcić je upoznao delegaciju KO SDA HNK s trenutnom privrednom i političkom situacijom u općini, kao i aktivnostima koji su vezani za ovu općinu i njene stanovnike. Iz Općinske organizacije su upoznali predstavnike Kantonalne organizacije o infrastrukturnim projektima u Općini prozor koji su doprinijeli poboljšanju kvalitete života ljudi u ovoj Općini. Grcić je u svom izlaganju napravio i osvrt na planove u realizaciji predviđenih projekata na nivou Općine Prozor, te iznio očekivanja koja su zacrtana do kraja tekuće godine.

Predsjednik KO SDA HNK Edin Mušić istakao je kako je vidljiv i zapažen rad ove Općinske organizacije SDA, te naglasio da je delegacija Kantonalne organizacije, organizirala ovu posjetu sa predstavnicima SDA Prozor, kako bi se sagledali svi problemi i pokušalo naći rješenja za potrebe Bošnjaka koji ovdje žive. Mušić je naglasio potrebu osmišljavanja  održivih projekta, a iskazani problemi od Općinske organizacije, rješavat će se prema mogućnostima i prioritetima. 

Šerif Špago napravio je presjek trenutne političke situacije u BiH iz ugla predsjednika Glavnog odbora SDA BiH, referirajući se na znatan broj političkih dešavanja koja su obilježala posljednji period. Špago je iznio analizu okolnosti u uslovima i okolnostima rada Skupštine HNK, sa osvrtom na usvojene Zakone i njihov značaj.  

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, dr. sc. Rašid Hadžović osvrnuo se na izuzetno kvalitetno funkcioniranje obrazovnog sistema u našem kantonu kroz cijelo vrijeme trajanja pandemije, navodeći kako je HNK jedini kanton koji  od početka školske godine nije zatvarao škole. Hadžović je također istakao, kako je HNK jedini kanton u Federaciji BiH počeo i završio školsku godinu u skladu sa predloženim kalendarom, uz poštivanje epidemioloških mjera.  Prisutnim su  predstavljene i značajne aktivnosti i projekti koji su realizirani u oblastima kulture i sporta na području HNK.

Delegaciju SDA HNK u posjeti Općinskoj organizaciji SDA Prozor sačinjavalo je 11 članova: Edin Mušić-predsjednik KO SDA HNK i zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne Skupštine BiH, Šerif Špago-predsjednik Glavnog odbora SDA BiH i predsjedavajući Skupštine HNK, Irma Memidžan-potpredsjednica KO SDA HNK i zastupnica u Skupštini HNK, Džafer Alić-potpredsjednik KO SDA HNK, Bekir Isaković, Almir Ačkar-sekretar KO SDA HNK, Rašid Hadžović- direktor Političke akademije SDA BiH i ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK.

Previous Predsjednik Kantonalne organizacije SDA HNK Edin Mušić uputio čestitku Fudbalskom klubu Velež

Povežimo se

Logo banner - SDA HNK bijeli

Rade Bitange 12, 88104 Mostar,
Bosna i Hercegovina

Pon – Pet: 8:00 – 16:00

Newsletter

Prijavite se i na Vašu Email adresu će stizati informacije o aktivnostima kandidata SDA HNK.

Stranka demokratske akcije HNK © 2024. Sva prava pridržana.