Klub Bošnjaka: Nastavak obespravljivanja i majorizacije Bošnjaka u Stocu

Klub Bošnjaka: Nastavak obespravljivanja i majorizacije Bošnjaka u Stocu

Općinsko vijeće Stolac odbilo je na dnevni red današnje sjednice tog tijela uvrstiti tačku izbora predsjednik Općinskog vijeća, saopšteno je iz Kluba Bošnjaka.

 – Odbijanjem da se izvrši izbor predsjednika s ciljem da se njegova ovlaštenja, protivno Ustavu, Statutu i Poslovniku, prenesu na potpredsjednika koji je hrvatske nacionalnosti kao i načelnik općine, odraz je nastojanja potpunog obespravljivanja i majorizacije Bošnjaka u općini Stolac – navodi se u saopštenju za javnost Kluba Bošnjaka u Općinskom vijeću Stolac.

Kada je u pitanju općinski proračun u saopštenju se navodi da je odbijeno svih deset amandmana koji su podnijeli bošnjački vijećnici, a kojima se tražila ravnomjerna raspodjela sredstava.

– Svaki amandman je odbijen, čime je još jednom potvrđeno da budžet punimo svi, bez obzira na nacionalnost, a njime ekskluzivno raspolažu Hrvati. Ovakvim stavom vladajuća politika HDZ-a je i na ovoj sjednici iskazala istrajnost u negiranju svih građanskih, ekonomskih, socijalnih, političkih i drugih Ustavom zagarantiranih prava Bošnjaka u općini Stolac, što je nastavak politike diskriminacije i segregacije Bošnjaka općine Stolac – poručili su iz Kluba Bošnjaka.

Previous Izetbegović: Moramo naći balans između etničkog i građanskog principa (VIDEO)

Povežimo se

Logo banner - SDA HNK bijeli

Rade Bitange 12, 88104 Mostar,
Bosna i Hercegovina

Pon – Pet: 8:00 – 16:00

Newsletter

Prijavite se i na Vašu Email adresu će stizati informacije o aktivnostima kandidata SDA HNK.

Stranka demokratske akcije HNK © 2024. Sva prava pridržana.