Obilježena 28 godišnjica pogibije ratnih komandanata Miralema Juge i Huse Imamovića

Obilježena 28 godišnjica pogibije ratnih komandanata Miralema Juge i Huse Imamovića

U organizaciji Udruženja „Povratkom za Bosnu i Hercegovinu“, Udruženja Zlatnih Ljiljana, Patriotske lige i Jedinstvene organizacije boraca (JOB) Grada Mostara na mostarskim Šehitlucima danas je obilježena 28 godišnjica pogibije ratnih komandanata, pukovnika Miralema Juge i Huse Imamovića.

Poginuli su 7. septembra 1993.godine na putu prema komandi 4. Korpusa gdje je Imamović trebao preuzeti komandu 47. brdske brigade, a Jugo biti imenovan na mjesto pomoćnika komandanta 4. Korpusa. Sa njima poginula je i Miralemova sestra Amira.

Miralem Jugo, čijim imenom je nazvana kasarna u Bijelom Polju, dao je veliki doprinos u formiranju jedinica Armije Republike Bosne i Hercegovine u zoni odgovornosti 4 Korpusa. Bio je komandant „Nevesinjskog bataljona“ koji je dao nemjerljiv doprinos u odbrani Mostara na svim linijama fronta. 

Polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe prema komandantima iskazali su predstavnici brojnih institucija i udruženja: zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik Kantonalne organizacije SDA HNK Edin Mušić, Ministarstva za pitanje boraca HNK, Skupštine HNK, Saveza Patriotske lige BiH, JOB-a Grada Mostara, Udruženje povratkom za Bosnu i Hercegovinu, ratni komandanti, Regionalnog odbora SDA Istočne Hercegovine itd.

Previous Novalić iznio jasne podatke: Rast ekonomije u FBiH

Povežimo se

Logo banner - SDA HNK bijeli

Rade Bitange 12, 88104 Mostar,
Bosna i Hercegovina

Pon – Pet: 8:00 – 16:00

Newsletter

Prijavite se i na Vašu Email adresu će stizati informacije o aktivnostima kandidata SDA HNK.

Stranka demokratske akcije HNK © 2022. Sva prava pridržana.