Održana konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Konjic

Održana konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Konjic

U Kino sali Narodnog univerziteta u Konjicu, održana je konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Konjic, na kojoj su vijećnici dali svečanu izjavu i izabrali novog predsjednika i zamjenika predsjednika Općinskog vijeća. Predsjednik  Općinskog vijeća Konjic  je  Kenan Greda, a zamjenik predsjednika Općinskog vijeća Konjic Ajdin  Tinjak.

 Nakon preuzimanja dužnosti, Kenan Greda je kazao, kako mu je čast i zadovoljstvo biti predsjednik  Općinskog vijeća Konjic, poručujući da će se u  radu truditi da opravda  ukazano povjerenje, jer je jednoglasnom Odlukom vijećnika izabran na ovu funciju.

Ajdin Tinjak, zamjenik predsjednika Općinskog vijeća Konjic, zahvaljujući na povjerenju, kazao je da će zajedno sa ostalim kolegama nastojati  jačati instituciju Općinskog vijeća u mandatnom periodu, kako bi bili  reprezentativni u interesu građana Općine Konjic. 

Predsjedniku, zamjeniku predsjednika Općinskog vijeća, izabranim vijećnicama i vijećnicima općinski načelnik Osman Ćatić,  uputio je čestitku i poželio uspješan rad i saradnju u periodu koji je pred nama.

Općinsko vijeće Konjic broji 27 vijećnika, 16  SDA, 4  SBB,4 SDP, 2 SBIH i 1 vijećnik Platforme za progres.

Previous SDA: Procesuirati odgovorne za nezakonitosti tokom brojanja glasova birača

Povežimo se

Logo banner - SDA HNK bijeli

Rade Bitange 12, 88104 Mostar,
Bosna i Hercegovina

Pon – Pet: 8:00 – 16:00

Newsletter

Prijavite se i na Vašu Email adresu će stizati informacije o aktivnostima kandidata SDA HNK.

Stranka demokratske akcije HNK © 2024. Sva prava pridržana.