Održana konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Prozor-Rama.

Održana konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Prozor-Rama.

U sali za sastanke HE Rama održana je konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Prozor-Rama. Prema rezultatima Lokalnih izbora, povjerenje građana i četvorogodišnje mandate, potvrđene od Centralne Izborne komisije Bosne i Hercegovine, za Općinsko vijeće Prozor-Rama dobili su:

HDZ-a 1990 (10 vijećnika): Mara Anđelić, Danijel Burečić, Gabrijel Malekinušić, Boris Faletar, Pero Kovačević, Luka Faletar (koji je vratio mandat, zamjenit će ga slijedeći sa liste Marinko Cvitanović), Tomislav Džalto, Duje Nevistić, Jure Tadić i Ilija Šarčević.

HDZ BiH Rama (6 vijećnika): Josip Grubeša, Biljana Glibo, Ante Pavličević, Hrvoje Šimunović, Ivan Džalto i Drago Tule.

SDA (3 vijećnika); Elvedin Grcić (koji je vratio mandat a zamijenit će ga slijedeći sa liste Meho Hrinić), Indira Kazić i Ibro Plecić.

Lista za Prozor (2 vijećnika): Mirza Đogić i Mahir Bobar.

Dnevni red je sadržavao šest tačaka. Najprije je podnesen izvještaj o dodjeli mandata u Općinskom vijeću na lokalnim izborima održanim 15.11.2020. godine, a zatim su novoizabrani vijećnici dali i potpisali Svečanu izjavu.

Nakon toga izabrana je Komisija za izbor i imenovanja OV Prozor-Rama u sastavu: Pero Kovačević-predsjednik (HDZ 1990), Gabrijel Malekinušić (HDZ 1990) i Ibro Plecić (SDA) članovi, koja je pristupila daljnjim Izborima i imenovanjima.

Tako su u Komisiju za Statutarna pitanja, Poslovnik i propise Općinskog vijeća izabrani: Danijel Burečić (HDZ 1990)-predsjednik, Indira Kazić (SDA)-član, Kristina Jukić (HDZ 1990)-član.

Komisiju za Budžet, finansije i društveni nadzor Općinskog vijeća činit će: Indira Kazić (SDA)-predsjednik , Jure Tadić-član (HDZ 1990), Mara Anđelić-član (HDZ 1990).

Novoizabrani predsjednik Općinskog vijeća Prozor-Rama je Ibro Plecić (SDA), a za dopredsjednike su izabrani Pero Kovačević (HDZ 1990) i Jure Tadić (HDZ 1990).

Centralna Izborna komisija je certifikatom potvrdila i mandat dr Joze Ivančevića kao novog (starog) načelnika Općine Prozor koji se na kraju ove sjednice i obratio Vijeću.

Previous Konstituiranje vlasti/Kakvu poruku HDZ BiH šalje Bošnjacima Čapljine

Leave Your Comment

Povežimo se

Logo banner - SDA HNK bijeli

Rade Bitange 12, 88104 Mostar,
Bosna i Hercegovina

Pon – Pet: 8:00 – 16:00

Newsletter

Prijavite se i na Vašu Email adresu će stizati informacije o aktivnostima kandidata SDA HNK.

Stranka demokratske akcije HNK © 2022. Sva prava pridržana.