Održana redovna sjednica Izvršnog odbora Kantonalne organizacije SDA HNK

Održana redovna sjednica Izvršnog odbora Kantonalne organizacije SDA HNK

Izvršni odbor Kantonalne organizacije SDA HNK prema planiranom rasporedu u Mostaru je održao redovnu sjednicu koja je na dnevnom redu tretirala pet tačaka. Rukovodstvo i članovi odbora tokom zasjedanja razmatrali su zaključke sa prethodne sjednice, analizirali aktuelnu političku situaciju, rad Skupštine i Vlade HNK, te aktivnosti oko operacionalizacije zaključaka sa sjednice Skupštine Kantonalne organizacije SDA HNK.

Sekretar IO KO SDA HNK Almir Ačkar, prezentirao je izvještaj o realiziranim aktivnostima po osnovu ranijih zaduženja članova ovog stranačkog organa, konstatirajući da su sve planirane aktivnosti pravovremeno izvršene.

Predsjednik Kantonalne organizacije SDA HNK Edin Mušić u svom uvodnom izlaganju, izvršio je analizu aktuelne političke situacije, kao i presjek drugih aktivnosti koje su obilježile period između dvije sjednice IO KO SDA HNK.

Sumirajući operativno djelovanje u prostoru HNK, Mušić je izdvojio tradicionalno obilježavanje godišnjica i značajnih datuma iz perioda 1992.-1995. godine u prostoru cijelog kantona, kao i radnu posjetu člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića koja je obuhvatila posjet Memorijalnom centru Drežnica, zatim obilazak Gradske organizacije SDA Čapljina i posjet dionici Autoputa Počitelj-Zvirojevići, te u konačnici prisustvo otkrivanju spomen obilježje Šehidima Armije RBiH u Stocu.

Izuzetno uspješnim je ocijenjen nastup FK Velež, u sistemu takmičenja Konferencijske lige, kao i pozitivna atmosfera koja se u tom periodu formirala u Mostaru,  ali i ostatku Bosne i Hercegovine.

Od velikog broja kulturnih i sportskih događaja na području Hercegovačko-neretvanskog kantona,  izdvojeni su skokovi sa Starog mosta, Mostarsko ljeto, centralni Bajramski koncert u Mostaru, brojni turniri, manifestacije i događaji koji su obilježili izuzetno sadržajno ljeto u Hercegovini.

Predsjednik Mušić naveo je kako su značajnu podršku za sve događaje uradili kadrovi SDA, te posebni istakao Ministarstvo nauke, kulture i sporta i Bh Telecom, koji su prepoznali značaj navedenih događaja i podržali gotovo sve  kulturne i sportske sadržaje koji su se organizirali u HNK.

Rukovodstvo SDA HNK uputilo je zahvalu Općinskoj organizaciji SDA Konjic koja je  operativno i tehnički izuzetno uspješno organizirala sjednicu Skupštine KO SDA HNK u tom gradu.

Elvedin Grcić, predsjednik Kluba Bošnjaka u Skupštini HNK podnio je informaciju o radu ovog zakonodavnog tijela, uz poseban osvrt na usvajanje amandmana na Ustav HNK. Grcić je informisao odbor o završetku građevinskih radova na rekonstrukciji zgrade Skupštine HNK, koje SDA tretira kao projekt od velikog značaja, te o planu realizacije predviđenih aktivnosti Kluba SDA u ovom tijelu, kao i planiranu dinamiku u narednom periodu. Ministar u Vladi HNK, Rašid Hadžović analitički je rezimirao rad Vlade ovog kantona, precizno detektirajući sve preduzete aktivnosti, uz bitne napomene šta ministri SDA planiraju operativno poduzet do kraja tekuće godine.

Tokom sjednice urađena je i operacionalizacija zaključaka sa Skupštine Kantonalne organizacije SDA HNK, održane 09.07.2021. godine. Na sjednici su usvojeni zaključci koji preciziraju aktivnosti i nosioce tih aktivnosti, kako bi se ispoštovali zaključci Skupštine KO SDA HNK.

U narednom periodu su planirane aktivnosti koje će uključiti sve nivoe i oblike organizacije KO SDA HNK, sa posebnim akcentom na podizanje kvaliteta rada i organizovanosti pojedinih mjesnih odbora a sve u skladu sa epidemiološkom situacijom.

Previous Džaferović posjetio Memorijalni centar u Drežnici

Povežimo se

Logo banner - SDA HNK bijeli

Rade Bitange 12, 88104 Mostar,
Bosna i Hercegovina

Pon – Pet: 8:00 – 16:00

Newsletter

Prijavite se i na Vašu Email adresu će stizati informacije o aktivnostima kandidata SDA HNK.

Stranka demokratske akcije HNK © 2024. Sva prava pridržana.