Održana sjednica Izvršnog odbora Kantonalne organizacije SDA HNK

Održana sjednica Izvršnog odbora Kantonalne organizacije SDA HNK

Članovi Izvršnog odbora Kantonalne organizacije SDA HNK na redovnoj sjednici razmatrali su aktuelnu političku situaciju, stanje u općinskim/gradskim organizacijama SDA na području HNK, te odnos i stanje unutar kulturnih, prosvjetnih, humanitarnih i drugih udruženja koja djeluju u našem kantonu.

Informaciju o realiziranim aktivnostima i svim drugim tehničkim aspektima koji su se dešavali između dvije sjednice prezentirao je sekretar KO SDA HNK Almir Ačkar. Predsjednik KO SDA HNK Edin Mušić napravio je presjek političke situacije u Hercegovačko-neretvanskom kantonu i ostatku Bosne i Hercegovine. Poseban akcenat bio je usmjeren na aktuelne procese koji su aktivni na prostoru Hercegovine, od kojih je težište političkih djelovanja usmjereno na Grad Mostar.

Potpredsjednici KO SDA Bekir Isaković i Džafer Alić su prema ranijim zaduženjima za sjednicu pripremili i prezentirali početne planove i osvrte o stanju u općinskim/gradskim organizacijama stranke, kao i procjenu stanja, rada i djelovanja u kulturnim, prosvjetnim i humanitarnim organizacijama i udruženjima, kao i o stanju i statusu medija na ovom području.

Pod tačkom tekuća pitanja članovi IO KO SDA HNK sa cijelog područja kantona iznijeli su više zaključaka i prijedloga koje tretiraju problematiku, potrebe i inicijative općinskih i gradskih organizacija

Previous <strong>Predsjedništvo SDA: Tužilaštvo BiH nastoji izmijeniti karakter rata i izjednačiti krivicu</strong>

Povežimo se

Logo banner - SDA HNK bijeli

Rade Bitange 12, 88104 Mostar,
Bosna i Hercegovina

Pon – Pet: 8:00 – 16:00

Newsletter

Prijavite se i na Vašu Email adresu će stizati informacije o aktivnostima kandidata SDA HNK.

Stranka demokratske akcije HNK © 2024. Sva prava pridržana.