Asfaltirano je još pet kilometara ceste Stolac-Neum

Asfaltirano je još pet kilometara ceste Stolac-Neum

Još nekih pet kilometara i magistralna cesta Stolac-Neum bit će završena.

Na toj dionici, odnosno dvije dionice Stolovi-Cerovica i Cerovica-Hutovo asfaltirano je pet kilometara ceste između mjesta Mramor i mjesta Vinine, piše HMS.

Na tom dijelu potrebno je još postaviti zaštitnu ogradu te horizontalnu i vertikalnu signalizaciju.

Na preostalom dijelu trase postavljaju se rubnici, rade se odvodni kanali, završavaju potporni stubovi i pristupne ceste, postavlja tampon.

Po sadašnjoj dinamici radova realno je očekivati da će cesta Stolac-Neum, duga 36,5 kilometara, čija je izgradnja počela 2018. godine, biti završena u naredna tri mjeseca, odnosno do početka ovogodišnje turističke sezone.

Time će Neum konačno kvalitetnom magistralnom cestom biti povezan s ostatkom BiH.

Što će to značiti za Neum, njegovo zaleđe i sve one koji planiraju ljetovati u tom gradu suvišno je isticati. Dovoljno je reći da će se iz Stoca do Neuma ugodnom vožnjom stizati za malo više od pola sata.

Napomenimo i da će ovog ljeta prema najavama iz Hrvatske u saobraćaj biti pušten i Pelješki most i 20 kilometara pristupnih cesta. Neum će, i to nije nevažno, osim što će biti dobro povezan s unutrašnjošću BiH time biti rasterećen i tranzitnog saobraćaja kroz grad koji je njegovim stanovnicima, posebno u ljetnim mjesecima, stvarao velike probleme.

Previous Predsjednik i potpredsjednica Kantonalne organizacije Asocijacije mladih SDA HNK učestovovali na prvom modulu Političke akademije SDA BiH

Povežimo se

Logo banner - SDA HNK bijeli

Rade Bitange 12, 88104 Mostar,
Bosna i Hercegovina

Pon – Pet: 8:00 – 16:00

Newsletter

Prijavite se i na Vašu Email adresu će stizati informacije o aktivnostima kandidata SDA HNK.

Stranka demokratske akcije HNK © 2024. Sva prava pridržana.