Čestitka povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine

Edin Mušić

Čestitka povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine

Poštovane građanke i građani,

 Obilježavanjem ovog praznika, jednog od najvažnijih datuma u historiji naše domovine, prisjećamo se i neizmjernu zahvalnost i poštovanje odajemo svima koji su doprinijeli stvaranju samostalne i demokratske države. Zahvaljujući bosanskohercegovačkim patriotima koji su se usprotivili i oduprli fašističkoj ideologiji, te stali u odbranu Bosne i Hercegovine, posebno svim patriotima koji su tokom agresije dali svoje živote, naša domovina danas je suverena, nezavisna, demokratska država. Očuvanje postignuća u herojskoj borbi je obaveza i motiv svih nas da u vremenu nasrtaja različitih sila sačuvamo historijski kontinuitet, jedinstvo i nedjeljivost i da uvažavajući tekovine prošlosti radimo na jačanju njenog napretka i političke stabilnosti.

 Na refrendumu održanom 29. februara i 1. marta 1992. godine postavljen je trajni pečat nezavisnosti naše domovine i temelj očuvanja njene multietničnosti i nesalomljivosti bez obzira na nacionalističke i secesionističke politike. Naša domovina je mnogo puta, odbranivši se od različitih napada pokazala da na svakom dijelu njene teritorije ima mjesta za sve njene kćeri i sinove, bez obzira na nacionalnu i vjersku pripadnost. Zato je na nama, da uz očuvanje njenog teritorijalnog integriteta, radom i zalaganjem damo doprinos koji će voditi njenoj stabilizaciji, razvoju i napretku, ali i da predanošću, patriotizmom, međusobnim povjerenjem i prepričavanjem historijskih činjenica budućim generacijama usadimo odanost prema jedinoj domovini.

 S dubokim uvjerenjem da ćemo snagom, hrabrošću i voljom prevazići sve prepreke i da će naša domovina koračati putevima mira i progresa, svim građankama i građanima Bosne i Hercegovine čestitam 1. mart, Dan nezavisnosti.

Predsjednik Kantonalne organizacije SDA HNK

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne Skupštine BiH

Edin Mušić

Previous Održana redovna sjednica Kluba SDA u Skupštini HNK

Povežimo se

Logo banner - SDA HNK bijeli

Rade Bitange 12, 88104 Mostar,
Bosna i Hercegovina

Pon – Pet: 8:00 – 16:00

Newsletter

Prijavite se i na Vašu Email adresu će stizati informacije o aktivnostima kandidata SDA HNK.

Stranka demokratske akcije HNK © 2022. Sva prava pridržana.