Mušić i Špago obišli povratnike na području Nevesinja

Mušić i Špago obišli povratnike na području Nevesinja

Zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta BiH Edin Mušić i predsjedavajući Skupštine HNK Šerif Špago obišli su u petak bošnjačke povratnike na području Nevesinja s kojima su razgovarali o njihovim potrebama i zahtjevima o nastavku obnove infrastrukture i stambenih objekata.

Tokom obilaska naselja Kljuna i Luka posebno su istaknute potrebe za obnovu stajskih objekata i nabavkom mehanizacije, imajući u vidu da se mnogi povratnici bave uzgojem stoke i poljoprivredom.

 Jedna od tema je bila i pitanje sigurnosti povratnika, a vezano za određene incidente i provokacije koje su se događale u prethodnim danima u pojedinim općinama na prostoru Republike Srpske. Istaknuto je kako takvih problema na području Nevesinja nema.

Mušić i Špago razgovarali su s glavnim imamom Medžlisa Islamske zajednice Nevesinje Mehmedom ef. Čopeljom o stanju i obnovi vjerskih objekata na području Medžlisa. Zaključeno je kako je potrebno i u idućem razdoblju osigurati podršku za završetak planiranih projekata u sklopu Careve džamije u Nevesinju.

(Agencije)

Previous <strong>Ministar Hadžović posjetio Narodno pozorište u Mostaru</strong>

Povežimo se

Logo banner - SDA HNK bijeli

Rade Bitange 12, 88104 Mostar,
Bosna i Hercegovina

Pon – Pet: 8:00 – 16:00

Newsletter

Prijavite se i na Vašu Email adresu će stizati informacije o aktivnostima kandidata SDA HNK.

Stranka demokratske akcije HNK © 2024. Sva prava pridržana.