Održana redovna sjednica IO KO SDA HNK

Održana redovna sjednica IO KO SDA HNK

U sklopu obilježavanja mjeseca ramazana, perioda u kojem se intenziviraju susreti i druženja, Izvršni odbor Kantonalne organizacije u Mostaru je održao svoju redovnu sjednicu i poslije organizirao zajednički iftar za veliki broj svog članstva, koji su u sastavu kantonalnih organa Stranke, te izabrani i imenovani zvaničnici na kantonalnim i višim nivoima.

Za sjednicu je delegirano pet tačaka po kojima su članovi ovog tijela raspravljali i formirali zaključke. Na početku, sekretar Almir Ačkar izvijestio je kako i na koji način su realizirana ranija zaduženja, te ukazao na određene obaveze članova u narednom periodu.

Predsjednik Edin Mušić u analizi događaja između dvije sjednice istakao je brojne manifestacije koje su organizirane na području Hercegovačko-neretvanskog kantona povodom obilježavanje 30 godina od osnivanja Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Rezimirajući stranačke aktivnosti, Mušić je ponovo ukazao na važnost intenziviranja rada stranačkih predstavnika na terenu, prvenstveno radu u mjesnim odborima, ali i potrebi posjeta svim stranačkim organizacijama u HNK.

Tretirajući rad Vlada HNK i Federacije BiH, apostrofiran je značajan rad u pripremama, te izmjenama i dopunama zakona u oblastima zdravstva i boračko-invalidske zaštite, što će bitno uticati na dodatno stabiliziranje socijalnih prilika.

Budući da Kantonalna organizacija SDA HNK zbog područja na kojem djeluje ima i regionalni karakter, Mušić je ukazao na važnost i potrebu intenzivnije podrške političkom djelovanju  stranke u Istočnoj Hercegovini.

Predsjedavajući Skupštine HNK i potpredsjednik SDA Šerif Špago informirao je članove Izvršnog odbora o radu Skupštine HNK, te zaključcima i odlukama koje je usvojio kolegij Predsjedništva SDA BiH.

U sklopu priprema za organiziranje i održavanje redovne Skupštine Kantonalne organizacije SDA HNK, Izvršni odbor je odredio teme i izvjestioce po istim.

Previous Čestitka Kantonalne organizacije SDA HNK-a povodom 15. aprila – Dana Armije RBiH

Povežimo se

Logo banner - SDA HNK bijeli

Rade Bitange 12, 88104 Mostar,
Bosna i Hercegovina

Pon – Pet: 8:00 – 16:00

Newsletter

Prijavite se i na Vašu Email adresu će stizati informacije o aktivnostima kandidata SDA HNK.

Stranka demokratske akcije HNK © 2022. Sva prava pridržana.