Predsjednik Izetbegović održao sastanak sa predstavnicima SDA u Hercegovini

Bakir Izetbegović

Predsjednik Izetbegović održao sastanak sa predstavnicima SDA u Hercegovini

U sklopu cjelodnevne posjete Mostaru, predsjednik SDA Bakir Izetbegović, u Mostaru je održao sastanak sa predstavnicima SDA iz hercegovačke regije.

Predsjednik Kantonalne organizacije SDA HNK Edin Mušić prezentirao je predsjedniku Izetbegoviću sve segmente funkcioniranja stranačke infrastrukture u HNK. Mušić je podsjetio na izuzetnu organiziranost SDA na ovom području, impozantnu brojnost stranačkih organaka, kao i ukupan broj članova. Istaknuti su najznačajniji infrastrukturni projekti, prije svega generacijski projekti koji se realiziraju ili su u fazi implementacije kroz cijelo područje Hercegovine. Zbog značaja za državu, izdvajaja se izgradnja puta Stolac-Neum, izgradnja dionice autoputa na koridoru Vc, te izgradnja vjetroparka Podveležje, najveće pojedinačne poslijeratne investicije u Hercegovini. Pored toga uspješno se završava sanacija tunela Crnaja na magistralnom putu M17, kao i izgradnja lokalnih cesta kroz Hercegovinu.

Zahvaljujući uspješnom angažmanu predstavnika SDA u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti HNK ozbiljna pažnja posvećena je unapređenju velikih sistema, obrazovanja, zdravstva, pravosuđa i policije, na osnovu čega je kreirana stabilnost u njihovom radu i djelovanju.

Pored toga u Hercegovini se zbog planskih ulaganja i značajne pomoći ostvaruju zapaženi sportski rezultati klubova i pojedinaca. Institucije kulture, također, uspješno su povećali svoj rad i produkciju. Kadrovi SDA, kroz cijeli prostor Hercegovine brinu se za obilježavanje svih važnijih datuma i događaja. Tradicionalne manifestacije po kojima je ovaj prostor prepoznat svake godine su kvalitetnije i masovnije. Generalno, organizacija Stranke funkcionira kvalitetno i kompaktno unutar svih svojih organa, zaključio je Mušić.

Predsjednik Izetbegović u svom obraćanju upoznao je članove sa aktivnostima koje poduzima Predsjedništvo stranke, aktuelnim procesima koji se vode na državnom nivou, brojnim razgovorima i pregovorima na kojima učestvuje, posebno se referirajući na posljednju Rezoluciju Evropske narodne stranke i politički sporazum kojeg su u Briselu prihvatili predsjednici parlamentarnih stranaka i članovi Predsjedništva BiH.

Izetbegović je govorio o predstojećoj kampanji, značaju SDA za stabilnost naše zemlje, izuzetnoj snazi i dobroj energiji koja postoji u stranci te podsjetio na važnost zajedničkog sinhroniziranog djelovanja.

Predsjednik Skupštine HNK i član predsjedništva SDA Šerif Špago izložio je sve bitne segmente rada zakonodavne vlasti u HNK sa posebnim osvrtom na Zakone koji su u proceduri.

Ministar obrazovanja nauke kulture i sporta HNK i predsjednik Savjeta SDA u HNK prof.dr. Rašid Hadžović govorio je o stanju u obrazovanju, ističući napore koji se ulažu u podizanju kvalitete cjelokupnog nastavnog procesa, te iznio prijedloge za njihovo unaprjeđenje.

Nakon uvodnih izlaganja, prisutni su upoznali predsjednika Izetbegovića sa svim važnim društveno-socijalnim temama uz konstruktivne prijedloge za njihovu realizaciju.

Previous SDA HNK osuđuje devastaciju Partizanskog-spomen groblja u Mostaru

Povežimo se

Logo banner - SDA HNK bijeli

Rade Bitange 12, 88104 Mostar,
Bosna i Hercegovina

Pon – Pet: 8:00 – 16:00

Newsletter

Prijavite se i na Vašu Email adresu će stizati informacije o aktivnostima kandidata SDA HNK.

Stranka demokratske akcije HNK © 2024. Sva prava pridržana.