U HNK-u za mlade naučnike izdvojeno 269.000 KM

U HNK-u za mlade naučnike izdvojeno 269.000 KM

Ministarstvo obrazovanja, nauke , kulture i sporta Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) za 92 mlada naučnika-istraživača izdvojilo je ukupno 269.000 KM.

Kako je saopćeno iz Ministarstva obrazovanja, nauke , kulture i sporta HNK ministar Rašid Hadžović, uz saglasnost Vlade HNK-a, donio je odluku o izboru korisnika po objavljenom javnom pozivu.

 Javni poziv je obuhvaćao pet programa: sufinansiranje doktorskih studija, naučno-istraživačkih/umjetničko-istraživačkih radova u doktorskim disertacijama, troškova odbrane doktorskih disertacija, objavljivanja naučnih radova u međunarodnim časopisima i učešće na međunarodnim konferencijama te kao podrška izdavanju novije naučne i stručne literature.

Osim pojedinačne pomoći mladim naučnicima, budžetom kantona za 2021./2022. godinu potpomognut je i rad Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru i Sveučilišta u Mostaru, u cilju profesionalnog nadograđivanja mladih naučnika i asistenata.

Ovaj projekt prvi put se realizira u HNK, što pokazuje opredijeljenost Ministarstva obrazovanja, nauke , kulture i sporta HNK da podrže mlade naučnike u istraživačkim projektima i realizaciji njihovih znanstvenih radova, navodi se u saopćenju.

(Fena)

Previous Izetbegović: Na sastanku sa predsjednicima Turske i Srbije BiH će predstavljati Predsjedništvo

Povežimo se

Logo banner - SDA HNK bijeli

Rade Bitange 12, 88104 Mostar,
Bosna i Hercegovina

Pon – Pet: 8:00 – 16:00

Newsletter

Prijavite se i na Vašu Email adresu će stizati informacije o aktivnostima kandidata SDA HNK.

Stranka demokratske akcije HNK © 2024. Sva prava pridržana.