Vatrogasna vozila dodijeljena Gradu Konjicu i Općini Čitluk

Vatrogasna vozila

Vatrogasna vozila dodijeljena Gradu Konjicu i Općini Čitluk

Ministar finansija Hercegovačko-neretvanskog kantona i komandant Štaba civilne zaštite HNK po funkciji, Adnan Faladžić, uz prisustvo predsjednika Vlade HNK, Nevenka Hercega, direktora Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo HNK Eugena Ćubele i načelnika Općine Čitluk, Marina Radišića, prisustvovao je danas u zgradi Vlade HNK svečanom uručivanju ključeva vatrogasnih vozila Službama za civilnu zaštitu i vatrogastvo Grada Konjica i Općine Čitluk.

Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona kontinuirano podržava rad službi civilne zaštite i vatrogasnih jedinica sa područja Kantona što je iskazano i kroz ovu današnju aktivnost, saopćeno je iz Ministarstva finansija Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK).

Obzirom da je Hercegovačko-neretvanski kanton, a naročito konjička opština, u ljetnom periodu često pogođen i izložen ozbiljnijim požarima, nastojanje Vlade HNK da pruži podršku ovim jedinicama zaštite značit će u mnogome kako bi se što efikasnije i profesionalnije dao adekvatan odgovor na ovu prirodnu nesreću.

Riječ je o 2 cisterne sa zapreminom vode od 6000 litra. Ukupna vrijednost nabavke iznosi 400.000,00 KM sa PDV-om čija će upotreba u mnogome dati doprinos u sigurnosti i zaštiti naših građana u HNK-u.

Tokom primopredaje ministar Faladžić je istakao da sigurnosti i zaštiti naših građana moramo pristupiti ozbiljno i odgovorno jer svjedočimo iz godine u godinu velikoj izloženosti velikim požarima na čitavom području HNK.

Također, tokom primopredaje istaknuto je da će Vlada HNK i dalje aktivno učestvovati u nabavci prvoklasne opreme za navedene Službe kako bi se zajedničkim naporima podigla sveukupna spremnost i sposobnost reakcije u teškim situacijama, saopćeno je iz Ministarstva finansija Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK).

Previous Press konferencija Organizacije Žene SDA HNK

Povežimo se

Logo banner - SDA HNK bijeli

Rade Bitange 12, 88104 Mostar,
Bosna i Hercegovina

Pon – Pet: 8:00 – 16:00

Newsletter

Prijavite se i na Vašu Email adresu će stizati informacije o aktivnostima kandidata SDA HNK.

Stranka demokratske akcije HNK © 2024. Sva prava pridržana.