Saopštenje za javnost

Saopštenje za javnost

Uvažavajući dosadašnji tok pregovora, trenutne političke okolnosti te svjesni političke obaveze i odgovornosti, Izvršni odbor Kantonalne organizacije SDA HNK na sjednici održanoj u Mostaru donio je odluku da potpiše Sporazum sa HDZ BiH i SDP o formiranju Vlade HNK.

Ovakva odluka donesena je nakon više faza razgovora sa onim političkim subjektima koji su na osnovu izbornih rezultata dobili legitimitet da formiraju vlast u ovom kantonu.

Izvršni odbor Kantonalne organizacije SDA HNK odluku je donio isključivo u interesu svih građana ovoga kantona smatrajući da su iscrpljene sve političke mogućnosti u daljim razgovorima, i da ovaj kanton treba dobiti novu vladu.

Izvršni odbor Kantonalne organizacije SDA HNK cijenjeći dosadašnji partnerski odnos sa NES – regija Hercegovina, smatra da se saradnja ova dva politička subjekta treba dalje nastaviti. U tom pravcu SDA HNK formirao je tim koji će raditi na unaprijeđenju saradnje na nivou kantona, gradova i općina za razvijanje partnerstva političkog i operativnog djelovanja SDA i NES-a na području HNK.

Previous Danas obilježavanje 20. godišnjice smrti Alije Izetbegovića

Povežimo se

Logo banner - SDA HNK bijeli

Rade Bitange 12, 88104 Mostar,
Bosna i Hercegovina

Pon – Pet: 8:00 – 16:00

Newsletter

Prijavite se i na Vašu Email adresu će stizati informacije o aktivnostima kandidata SDA HNK.

Stranka demokratske akcije HNK © 2024. Sva prava pridržana.