Održana peta sjednica Izvršnog odbora Kantonalne organizacije SDA HNK

Održana peta sjednica Izvršnog odbora Kantonalne organizacije SDA HNK

Izvršni odbor Kantonalne organizacije SDA HNK u skladu sa redovnom organizacijom predviđenih aktivnosti i obaveza održao je svoju petu redovnu sjednicu. Na dnevnom redu je tretirano šest tačaka koje su obuhvatile izvještaj o zaduženjima sa prethodne sjednice, presjek političke situacije, informaciju o provedenim lokalnim izborima u Mostaru, izvještaj o radu Skupštine i Vlade HNK, imenovanje savjeta Kantonalnog odbora SDA HNK i tekuća pitanja.

Sekretar IO KO SDA HNK Almir Ačkar upoznao je članove o dinamici izvršenja zaključaka i zaduženja sa prethodne sjednice, nakon čega je predsjednik Edin Mušić analizirao sve bitne segmente političkih dešavanja u ovom kantonu sa akcentom na najvažnija događanja u ostatku BiH.

Potpredsjednik Gradskog odbora SDA Mostar Emir Tipura napravio je detaljan izvještaj o načinu provođenja lokalnih izbora u Mostaru iznoseći posljednje statističke informacije o postignutim rezultatima iz svih gradskih područja. Tipura je naglasio kako je osnovni cilj koji je postavljen prije početka kampanje ispunjen, te da je SDA u sklopu Koalicije za Mostar napravila očekivani rezultat koji stvara preduslove za izbor dr. Zlatka Guzina za budućeg gradonačelnika Mostara.

Predsjednik Kluba Bošnjaka u Skupštini HNK Elvedin Grcić rezimirao je rad Skupštine HNK sa posebnim aspektom na posljednju sjednicu ovog tijela koja će se održati u 2020. godini. Ministar finansija u Vladi HNK, Adnan Faladžić podnio je izvještaj o radu Vlade ovog kantona, predstavljajuću finansijsku strukturu i perspektive HNK u nadolazećoj godini. Faladžić je podvukao kako je budžet HNK uprkos pandemiji stabilan, što je rezultat, kako je naveo, odgovornog pristupa u racionalnom trošenju sredstava kroz cijeli mandat ovog saziva Vlade HNK.

Izvršni odbor kantonalne organizacije SDA HNK nakon provedene procedure i selekcije kroz sve Gradske i Općinske organizacije na području HNK izabrao je za predsjednika Savjeta KO SDA HNK dr.sc. Rašida Hadžovića, ministra obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK. Predsjednik Mušić je naglasio da se od Savjeta očekuje sistematski rad na terenu koji treba doprinijeti dodatnom poboljšanju rada Kantonalnog odbora SDA HNK.

Sjednica IO KO SDA HNK održana je uz poštivanje predviđenih epidemioloških mjera.

Previous Izetbegović i Zvizdić održali sastanak sa rukovodstvom Gradske organizacije Mostar i Kantonalne organizacije SDA HNK

Leave Your Comment

Povežimo se

Logo banner - SDA HNK bijeli

Rade Bitange 12, 88104 Mostar,
Bosna i Hercegovina

Pon – Pet: 8:00 – 16:00

Newsletter

Prijavite se i na Vašu Email adresu će stizati informacije o aktivnostima kandidata SDA HNK.

Stranka demokratske akcije HNK © 2022. Sva prava pridržana.