Čestitka povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine

Čestitka povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine

Obilježavajući Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine, s dubokim poštovanjem i zahvalnošću sjećamo se svih onih koji su doprinijeli stvaranju samostalne i demokratske države. Ne zaboravljajući njihov doprinos i prošlost, na ovaj dan posebnu počast odajemo našim šehidima i poginulim borcima koji su svoje živote utkali  u odbranu Bosne i Hercegovine i slobodu svih njenih građana. Danas osjećamo ponos jer smo herojskom borbom branili i odbranili slobodu, nezavisnost i multietničnost naše države i očuvali njen historijski kontinuitet. Zato je naša obaveza danas, sutra i svaki naredni dan, da damo sve od sebe u cilju očuvanja, jačanja i osiguranja napretka jedine nam domovine.

U vremenu koje je pred nama, bez obzira na naše različitosti, trebamo ostati jasno opredijeljeni da gradimo pozitivan ambijent i međusobno povjerenje.  Na taj način doprinijet ćemo stabilnosti i sigurnosti Bosne i Hercegovine, ali i ojačati njen evropski i NATO put. Kako bi na tom putu uspjeli važno je da predanim i poštenim odnosom prema državi gradimo dogovore o fundamentalnim pitanjima sadašnjosti i budućnosti i da mladim ljudima pružimo mnogo više mogućnosti. 

Na referendumu održanom 29. februara i 1. marta 1992. godine građani Bosne i Hercegovine svih nacionalnosti odlučili su se za suverenu i nezavisnu Bosnu i Hercegovinu, državu ravnopravnih građana i naroda. Zato njegovanjem bogatstva svih različitosti, multietničnosti i zajedništva, ova država ima svijetlu budućnost. Kao mnogo puta do sad vođeni hrabrošću, željom i htijenjem svjedočimo da je Bosna i Hercegovina domovina svih njenih građana, koji će saradnjom, konsenzusom i zajedništvom raditi na njenom jačanju. Naša dužnost i obaveza je da vlastitim primjerom patriotizma sadašnjim i budućim generacijama pokažemo odanost prema  domovini, spremnost za očuvanje njene nezavisnosti i zajedničkim radom doprinesemo razvoju Bosne i Hercegovine i osiguranju prosperiteta za sve građane.

Uz želju da ovaj praznik obilježimo ponosno i dostojanstveno, svim građanima Bosne i Hercegovine upućujem najsrdačnije čestitke.

Predsjednik Kantonalne organizacije SDA HNK

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne Skupštine BiH

Edin Mušić

Previous Održana redovna sjednica Izvršnog odbora Kantonalne organizacije SDA HNK

Povežimo se

Logo banner - SDA HNK bijeli

Rade Bitange 12, 88104 Mostar,
Bosna i Hercegovina

Pon – Pet: 8:00 – 16:00

Newsletter

Prijavite se i na Vašu Email adresu će stizati informacije o aktivnostima kandidata SDA HNK.

Stranka demokratske akcije HNK © 2024. Sva prava pridržana.