Delegacija Kantonalne organizacije SDA HNK održala radni sastanak sa Gradskom organizacijom SDA Mostar

Delegacija Kantonalne organizacije SDA HNK održala radni sastanak sa Gradskom organizacijom SDA Mostar

U sklopu planiranih posjeta predstavnika Kantonalne organizacije SDA svim odborima SDA na području Hercegovačko-neretvanskog kantona, delegacija koju je predvodio predsjednik Edin Mušić, sastala se sa članovima Izvršnog odbora GO SDA Mostar, sa kojima je obavila radni sastanak.

Predsjednik Gradske organizacije SDA Mostar, Salem Marić hronolški je definirao činjenično stanje na području Mostara, političke prilike i brojne aktivnosti koje su usljedile nakon formiranja Gradskog vijeća Mostara. Prisutne je upoznao sa velikim brojem projekata koji su u fazi realizacije i planiranja, te se osvrnuo i na aktivnosti koje se odvijaju u unutar ovog stranačke organizacije. Marić je izrazio zadovoljstvo pozitivnom energijom i energičnim pristupom izabranog Gradskog vijeća Mostara u rješavanju brojnih izazova koje su planirani u njihovom radu te najavio veliki broj planiranih aktivnosti koji su planirani u narednom periodu, a koji imaju za cilj izgradnju i unapređenje privrednih, poslovnih i socijalnih prilika u Gradu Mostaru.

Predsjednik Kantonalne organizacije SDA HNK, Edin Mušić čestitao je kolegama iz Gradske organizacije na uspješnom vođenom i realiziranom procesu lokalnih izbora, te naglasio da je rezultat koji je ostvarali SDA unutar Koalicije za Mostar  jako dobar rezultat. Mušić je izložio prisutnim političku analizu složenih politički prilika koje su prisutne u prostoru Hercegovačko-neretvanskog kantona, ističući kako uprkos stalnim opstrukcijama, ministri SDA u Vladi HNK, kao i zastupnici u Skupštini ipak uspijavaju provesti Odluke i Zakone kojima se stavara pozitivan ambijet za stanovnike u HNK. SDA kao najača politička stranka u BiH  izložena je kordiniranim pritiscima kojima je osnovna ideja destabilizacija naše stranke. Zbog toga u narednom periodu trebamo maksimalno intezivirati naše prisustvo na terenu i predstaviti ljudima brojne pozitivne projekte, incijative i planove koje provode i realiziraju kadrovi SDA na svim nivoima, naglasio je Mušić.

Predsjednik Glavnog odbora SDA BiH Šerif Špago referirao se na izlaganje predsjednika Mušića i sistematično ukazao sa kakvim se izazovima nose predstavnici SDA u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti u na nivou izvršne i zakonodavne vlasti na nivou Federacije BiH i Bosne i Hercegovine. Špago je kao  predsjedavajući Skupštine HNK iznio analizu rada ovog zakonodavnog tijela sumirajući aktivnosti koje su bile tretirane u radu Skupštine HNK na prvih šest mjeseci 2021. godine. Naveo je kako uprkos otežavajućim okolnostima rada ovog saziva Skupštine, Klub SDA i Klub Bošnjaka u Skupštini HNK uspijeva upješno realizirati planirane aktivnosti.

Tokom sastanka i ostali članovi Gradske organizacije SDA Mostar i Kantonalne organizacije SDA HNK razmjenuli su brojne ideje i međusobne sugestije koje trebaju doprinjeti poboljšanju uslova života ljudi u Mostaru i HNK.       

Delegaciju SDA HNK u posjeti Gradskoj organizaciji SDA Mostar sačinjavali su: Edin Mušić-predsjednik KO SDA HNK i zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne Skupštine BiH, Šerif Špago-predsjednik Glavnog odbora SDA BiH i predsjedavajući Skupštine HNK, Džafer Alić-potpredsjednik KO SDA HNK, Haris Šabanović-predsjednik Asocijacije mladih BiH, Almir Ačkar-sekretar KO SDA HNK.

Previous Delegacija KO SDA HNK u Konjicu: Zadržati visok nivo razvoja i stvoriti perspektive za nova ulaganja u ovu Općinu

Povežimo se

Logo banner - SDA HNK bijeli

Rade Bitange 12, 88104 Mostar,
Bosna i Hercegovina

Pon – Pet: 8:00 – 16:00

Newsletter

Prijavite se i na Vašu Email adresu će stizati informacije o aktivnostima kandidata SDA HNK.

Stranka demokratske akcije HNK © 2024. Sva prava pridržana.