Delegacija KO SDA HNK u Konjicu: Zadržati visok nivo razvoja i stvoriti perspektive za nova ulaganja u ovu Općinu

Delegacija KO SDA HNK u Konjicu: Zadržati visok nivo razvoja i stvoriti perspektive za nova ulaganja u ovu Općinu

Predsjednik Kantonalne organizacije SDA HNK Edin Mušić predvodio je delegaciju koja je posjetila Općinsku organizaciju SDA Konjic gdje je održan radno-konsultativni sastanak sa predstavnicima ovog Općinske organizacije.

Osman Ćatić predsjednik Općinske organizacije SDA Konjic i gradonačelnik ove općine, na početku susreta detaljnom analizom upoznao je kolege iz Kantonalne organizacije sa situacijom u ovom stranačkoj organizaciji. Na sastanku je razgovarano o svim temama koje se važne za Konjic, počevši od razvojnih projekata, saobraćajne infrastrukture i sigurnosne situacijete uz osvrt i na postignuti izborni rezultat na lokalnim izborima koji je bio jedan od najboljih izbornih rezultata SDA u BiH.

Na sastanku su razmjenjena mišljenja i stavovi o aktuelnoj političkoj situaciji u ostatku Hercegovačko-neretvanskog kantona. Također, razgovarano je i o aktualnim kretanjima na ostalim nivoima vlasti, kao i stranačkim aktivnostima, sa naglaskom na projekte koji se planiraju za područje Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Mušić je ispred delegacije KO SDA HNK iskoristio je priliku i još jednom čestitao Općinskoj organizaciji SDA Konjic na izuzetnom izbornom rezultatu, ističući kako je  sistematski rad sa ljudima na terenu odličan primjer šta SDA treba raditi u narednom periodu u HNK, ali ostatku BiH. Mušić je naveo kako je Konjic u oblasti privrede, prvenstveno u namjenskoj industriji najuspješnija sredina u našem kantonu. Istaknuto je kako je od strateškog intersa zadržati nivo razvoja ove općine, te je najavljeno kako će se uz podršku svih nivoa vlasti, zalagati za  podršku realizacije planiranih projekata Konjica i aktivnosti koje imaju za cilj poboljšanje života građana.

Predsjednika Glavnog odbora SDA BiH Šerif Špago napravio je presjek trenutne političke situacije u BiH, sa naglaskom na aktuelne političke procese i pritiske koji se prave na SDA na gotovo svim nivoima vlasti, kao i opstrukcijama kojima se pokušavaju iznuditi politički ciljevi. Špago je iznio analizu rada Skupštine HNK, sa osvrtom na usvojene Zakone i njihov značaj.  

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, dr. sc. Rašid Hadžović prezentirao je način funkcioniranje obrazovnog sistema u našem kantonu, navodeći kako je HNK bio jedini kanton koji  od početka školske godine nije zatvarao škole. Hadžović je također predstavio aktivnosti i projekte koji su realizirani u oblastima kulture i sporta na području HNK.

Delegaciju SDA HNK u posjeti Općinskoj organizaciji SDA Konjic sačinjavali su: Edin Mušić-predsjednik KO SDA HNK i zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne Skupštine BiH, Šerif Špago-predsjednik Glavnog odbora SDA BiH i predsjedavajući Skupštine HNK, Irma Memidžan-potpredsjednica KO SDA HNK i zastupnica u Skupštini HNK, Džafer Alić-potpredsjednik KO SDA HNK, Bekir Isaković, Almir Ačkar-sekretar KO SDA HNK, Rašid Hadžović- direktor Političke akademije SDA BiH i ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, Adnan Faladžić-ministar finansija HNK i Suad Balić-ministar pravosuđa, uprave i lokalne samouprave HNK

Previous Radni sastanak delegacije Kantonalne organizacije SDA HNK i Općinskog odbora Jablanica

Povežimo se

Logo banner - SDA HNK bijeli

Rade Bitange 12, 88104 Mostar,
Bosna i Hercegovina

Pon – Pet: 8:00 – 16:00

Newsletter

Prijavite se i na Vašu Email adresu će stizati informacije o aktivnostima kandidata SDA HNK.

Stranka demokratske akcije HNK © 2024. Sva prava pridržana.