Radni sastanak delegacije Kantonalne organizacije SDA HNK i Općinskog odbora Jablanica

Radni sastanak delegacije Kantonalne organizacije SDA HNK i Općinskog odbora Jablanica

Rukovodstvo Kantonalnlne organizacije Stranke demokratske akcije, koju je predvodio predsjednik Edin Mušić, boravilo je u posjeti Općinskom odboru SDA Jablanica, gdje je održan sastanak sa predstavnicima ovog odbora.

Potpredsjednik Općinske organizacije SDA Jablanica, Edin Idrizović u uvodnom obraćanju upoznao je Kantonalno rukovodstvo o stanju u Jablanici, tretirajući aktuelna dešavanjima i infrastrukturne projekte koji su urađeni. Emir Muratović predsjedavajući Općinskog vijeća Jablanica i potpredsjednik Općinske organizacije sumirao je politčke prilike u ovoj Općini,  kao i aktivnosti koje koje su označene kao plairane i predviđene u ovoj godini.  

Predsjednik Mušić pohvalio je predstavnike ovog Općinske organizacije na kontinuirano visokom stepenu  organiziranja stranke. Analizirani su brojni projekti koji su posljednjih godina uspješno realizirani u Jablanici, uz konstataciju da je ova općina ima jako kvalitetnu infrastrukturu i kao takva predstavlja jednu najuspješniji općinau Hercegovačko-neretvanskom kantonu. U osvrtu na političke prilike, Mušić je govorio o izazovima koji čekaju SDA i državu BiH, te očekivanjima i daljem razvoju događaja koji se predviđaju u narednom periodu.

Šerif Špago napravio je presjek trenutne političke situacije u BiH iz ugla predsjednika Glavnog odbora SDA BiH, sa naglaskom na aktuelne političke procese i pritiske koji se prave na SDA na gotovo svim nivoima vlasti, kao i opstrukcijama kojima se pokušavaju iznuditi politički ciljevi. Špago je iznio analizu rada Skupštine HNK, sa osvrtom na usvojene Zakone i njihov značaj.  

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, dr. sc. Rašid Hadžović prezentirao je način funkcioniranje obrazovnog sistema u našem kantonu, navodeći kako je HNK bio jedini kanton koji  od početka školske godine nije zatvarao škole. Hadžović je također predstavio aktivnosti i projekte koji su realizirani u oblastima kulture i sporta na području HNK.

Delegaciju SDA HNK u posjeti Općinskoj organizaciji SDA Jablanica sačinjavali su: Edin Mušić-predsjednik KO SDA HNK i zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne Skupštine BiH, Šerif Špago-predsjednik Glavnog odbora SDA BiH i predsjedavajući Skupštine HNK, Irma Memidžan-potpredsjednica KO SDA HNK i zastupnica u Skupštini HNK, Džafer Alić-potpredsjednik KO SDA HNK, Bekir Isaković, Almir Ačkar-sekretar KO SDA HNK, Rašid Hadžović- direktor Političke akademije SDA BiH i ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, Adnan Faladžić-ministar finansija HNK i Suad Balić-ministar pravosuđa, uprave i lokalne samouprave HNK.

Previous Delegacija Kantonalne organizacije SDA HNK u posjeti Općinskoj organizaciji SDA Prozor

Povežimo se

Logo banner - SDA HNK bijeli

Rade Bitange 12, 88104 Mostar,
Bosna i Hercegovina

Pon – Pet: 8:00 – 16:00

Newsletter

Prijavite se i na Vašu Email adresu će stizati informacije o aktivnostima kandidata SDA HNK.

Stranka demokratske akcije HNK © 2022. Sva prava pridržana.