Delegacija SDA HNK u Stocu: Magistralna cesta Stolac-Neum je generacijski projekt

Delegacija SDA HNK u Stocu: Magistralna cesta Stolac-Neum je generacijski projekt

Delegacija Kantonalne organizacije Stranke demokratske akcije boravila je u Stocu, gdje su se sastali s članovima Izvršnog odbora SDA Stolac kojima su pružili podršku u radu.

Domaćin susreta, predsjednik Općinske organizacije SDA Stolac Salmir Kaplan  rekao je kako je ovo značajan susret sa delegacijom Kantonalne organizacije SDA HNK na kojem je analizirano ukupno stanje na ovom području, te su razmatrane dalje zajedničke aktivnosti prema njihovim prioritetima.

Kaplan je prezentirao delegaciji projekte i aktivnosti u Općini Stolac koje u ovoj organizaciji smatraju priroritetnim, prvenstveno određen infrastrukturne i druge projekte.

Predsjednik KO SDA HNK Edin Mušić naglasio je kako projekt izgradnje magistralnog puta Stolac-Neum predstavlja kapitalni projekt od kojeg se očekuje da pokrene pozitivne procesece i projekte u Stocu, prvenstveno u oblasti turizma i ugostiteljstva. Mušić se osvrnuo i na kontinuirano krut odnos lokalne vlasti prema Bošnjacima u ovoj općini, navodeći kako je izuzetno važno da organi izvršne vlasti imaju jednak i pravičan odnos prema svim stanovnicima u Općini Stolac, jer samo takav pristup može voditi unaprjeđenju ukupnih prilika u Stocu. Konstatovao je i da javne ustanove u Stocu nisu ustanove samo za građane hrvatske nacionalnosti, već za sve stanovnike općine. Mušić je u razgovoru sa predstavnicima ove Općinske organizacije prezentirao aktuelna politička dešavanja u HNK i BiH, navodeći kako svi dužnosti SDA u narednom periodu imaju obavezu intezivirati rad na terenu, prvenstveno u lokalnim zajednicama iz kojih dolaze.

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK prezentirao je stanje u obrazovanju našeg kantona, naglašavajući kako je ministarstvo koje predstavlja jedino od svih ministarstva u Federaciji uspijelo da od početka školske godine ne zatvara škole. Hadžović je također predstavio aktivnosti i projekte koji su realizirani u oblastima kulture i sporta na području HNK.

Delegaciju SDA HNK u posjeti Općinskoj organizaciji SDA Stolac sačinjavali su: Edin Mušić-predsjednik KO SDA HNK i zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne Skupštine BiH, Džafer Alić-potpredsjednik KO SDA HNK, Almir Ačkar-sekretar KO SDA HNK,  Rašid Hadžović- direktor Političke akademije SDA BiH i ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, Adnan Faladžić-ministar finansija HNK.

Previous Predstavnici Kantonalne organizacije SDA HNK prisustvovali obilježavanju 29. godišnjice zločina na Uborku i Sutini kod Mostara

Povežimo se

Logo banner - SDA HNK bijeli

Rade Bitange 12, 88104 Mostar,
Bosna i Hercegovina

Pon – Pet: 8:00 – 16:00

Newsletter

Prijavite se i na Vašu Email adresu će stizati informacije o aktivnostima kandidata SDA HNK.

Stranka demokratske akcije HNK © 2022. Sva prava pridržana.