Izetbegović, Novalić, Ramić i Dedić u Stocu: Povratnici dobili građevinski materijal

Izetbegović, Novalić, Ramić i Dedić u Stocu: Povratnici dobili građevinski materijal

Delegacija SDA predvođena Bakirom Izetbegovićem, jučer je posjetila Mostar i Stolac. U delegaciji su bili premijer FBiH Fadil Novalić, ministar raseljenih osoba Edin Ramić i ministar poljoprivrede Šemsudin Dedić.

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić i osam povratničkih porodica u općini Stolac ovom prilikom potpisali su ugovore o dodjeli građevinskog materijala za izgradnju i rekonstrukciju stambenih objekata.

Kako je saopćeno, korisnici pomoći odabrani su putem javnog poziva kojeg Ministarstvo implementira na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine u povratničkim sredinama.

Paketi građevinskog materijala se dodjeljuju na osnovu broja članova u domaćinstvima.

“Još uvijek su velike potrebe za izgradnjom stambenih jedinica, zainteresovanost za povratkom nikad nije prestala. Broj aplikanata svake godine raste. Potrebe porodica koje su se vratila u svoja mjesta u svim povratničkim sredinama su iste. Nastojimo kroz stambeni minimum i kroz podršku u održivom povratku dati podršku i olakšati život”, kazao je Ramić

Ministar Ramić i predstavnici Medžlisa Islamske zajednice Stolac potpisali su ugovor za potrebe Medžlisa i izgradnju infrastrukture.

Predsjednik Medžlisa Orhan Tikveš zahvalio se ministru Ramiću na podršci i istakao važnost izgradnje vakufskih objekata koji su u sastavnom dijelu Čaršijske džamije i drugih pratećih vakufskih objekata u općini Stolac.

Vrijednost svih potpisanih ugovora iznosi oko 180.000 KM.

Previous Predsjednik Izetbegović sa delegacijom posjetio Mostar

Povežimo se

Logo banner - SDA HNK bijeli

Rade Bitange 12, 88104 Mostar,
Bosna i Hercegovina

Pon – Pet: 8:00 – 16:00

Newsletter

Prijavite se i na Vašu Email adresu će stizati informacije o aktivnostima kandidata SDA HNK.

Stranka demokratske akcije HNK © 2022. Sva prava pridržana.