Klub Bošnjaka iz Stoca traži pomoć OHR-a i OSCE-a za ukidanje diskriminacije

Klub Bošnjaka iz Stoca traži pomoć OHR-a i OSCE-a za ukidanje diskriminacije

Klub Bošnjaka u Opštinskom vijeću Stolac zatražio je od OHR-a, OSCE-a i stranih ambasada konkretniji angažman na ukidanju sistemske diskriminacije, uspostavljanju demokratskih odnosa i vladavine prava u općini Stolac.

“Danas smo se obratili Uredu Visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini, OSCE-u te ambasadama država članica Upravnog odbora Vijeća za implementaciju mira (PIC) u BiH s nadom da će se međunarodna zajednica aktivno uključiti u rješavanje pitanja izbora predsjednika Općinskog vijeća kao i drugih nagomilanih problema s kojima se uslijed sistemske diskriminacije suočavaju Bošnjaci Stoca”, navode iz Kluba Bošnjaka.

Ističu da je disproporcionalna zastupljenost Bošnjaka u općinskoj administraciji i ostalim javnim preduzećima. Naglašavaju da ignorantski odnos spram projekata iz oblasti komunalne infrastrukture, zdravstva, obrazovanja, kulture, sporta…, koji su u interesu Bošnjaka, ali ne i protiv interesa bilo kojeg drugog naroda, su samo neki od primjera konzistentnosti ovakvog odnosa.

“Na iznalaženju rješenja, odnosno, putu izlaska iz dugotrajne krize u odnosu lokalne vlasti prema populaciji čiji smo politički predstavnici, spremni smo, između ostalog, i na konstruktivan dijalog s vladajućom većinom”, poručuje Klub Bošnjaka iz Općinskog vijeća Stolac.

Previous Milivojevićeve poruke produbljuju političku krizu i stvaraju osjećaj nesigurnosti kod svih građana Mostara

Povežimo se

Logo banner - SDA HNK bijeli

Rade Bitange 12, 88104 Mostar,
Bosna i Hercegovina

Pon – Pet: 8:00 – 16:00

Newsletter

Prijavite se i na Vašu Email adresu će stizati informacije o aktivnostima kandidata SDA HNK.

Stranka demokratske akcije HNK © 2024. Sva prava pridržana.