Održana redovna sjednica Izvršnog odbora Kantonalne organizacije SDA HNK

Održana redovna sjednica Izvršnog odbora Kantonalne organizacije SDA HNK

Kantonalna organizacija Stranke demokratske akcije HNK u Mostaru je održala redovnu sjednicu, na kojoj su tretirane četiri tačke dnevnog reda.

Sekretar IO KO SDA Almir Ačkar, nakon usvajanja dnevnog reda, prisutnim članovima rezimirao je aktivnosti koje su urađene na realizaciji zaduženja u periodu između dvije sjednice.

Predsjednik Izvršnog odbora Kantonalne organizacije SDA HNK Edin Mušić analitičkim presjekom rezimirao je događanja koja su obilježena na prostoru našeg kantona i refleksiju svih dešavanja sa područja Bosne i Hercegovine. Mušić je članovima iznio snažne impresije koje su ostavili događaji organizirani povodom obilježavanja 1. marta – Dana nezavisnosti BiH.

Razmatrajući rad i djelovanje Vlade HNK, istaknuto je da kako se uprkos njenom djelimično usporenom radu zbog povremenih političkih opstrukcija koji dolaze od strane HDZ-a BiH, uspijevaju realizirati planirane aktivnosti.

Naglašen je odgovoran rad i djelovanje Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, koje je uprkos epidemiološkim izazovima i ograničenjima koji su uzrokovani pandemijom korona virusa uspješno realiziralo ovu školsku godinu bez prekida nastava.

Pozitivnim je ocijenjen i efektivan angažman novog saziva Gradskog vijeća Mostara koje se uhvatilo u koštac sa brojnim nagomilanim problemima koji su prisutni u Gradu Mostaru.

Predsjednik Mušić posebno je pohvalio uspjehe pojedinaca i sportskih kolektiva sa područja HNK, naglašavajući veliki uspjeh i novu, četvrtu titulu prvaka BiH koju je osvojio FC Mostar SG „Staklorad“, kao i izuzetan rad i rezultate FK „Velež“. Ogromna infrastrukturna ulaganja i predan rad stručnog tima „Rođenih“ posljednjih godina pretočeni su u odlične sportske uspjehe, jer je nakon 33 godine Velež osigurao takmičenje u evropskim kupovima, istakao je Mušić.  

Pozitivnim je ocijenjen i rad institucije kulture u HNK. U izvještaju  Kantonalne organizacije SDA HNK navedeno je kako su i pored činjenice da su imale najtežu godinu zbog korona virusa, institucije kulture uspjele zadržati trend daljeg razvoja, koji ih je karakterizirao prethodnih godina.

Predsjedavajući Skupštine HNK Šerif Špago i ministar finansija u Vladi HNK Adnan Faladžić napravili su detaljan presjek rada i poduzetih aktivnosti izvršne i zakonodavne vlasti HNK. Zbog velikog obima aktuelnih tema, članovi IO KO SDA HNK analitički su raspravljali o svim bitnim odlukama Vlade HNK, kao i tačkama koje trebaju biti na dnevnom redu rada Skupštine HNK.

Izražena je zabrinutost pokušajima da se opstruira pravna i sudska procedura procesa privatizacije hotela Zenit u Neumu. Istovoremeno je iskazana važnost dodjele aneksa ugovora za konačni završetak hotela Ruža u Mostaru.

Izvršni odbor Kantonalne organizacije SDA HNK podržao je rad ministara SDA u Vladi HNK, kao i rad i angažman zastupnika SDA u Skupštini HNK. Sa sjednice je upućena podrška donošenju Zakona o dopunskim pravima boraca i članova njihovih porodica u HNK. Za juni mjesec je najavljena posjeta članova Kantonalne organizacije SDA HNK, predsjednika Glavnog odbora SDA i predsjednika Asocijacije mladih SDA BiH svim organizacijama Stranke demokratske akcije na području Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Previous Izetbegović, Novalić, Ramić i Dedić u Stocu: Povratnici dobili građevinski materijal

Povežimo se

Logo banner - SDA HNK bijeli

Rade Bitange 12, 88104 Mostar,
Bosna i Hercegovina

Pon – Pet: 8:00 – 16:00

Newsletter

Prijavite se i na Vašu Email adresu će stizati informacije o aktivnostima kandidata SDA HNK.

Stranka demokratske akcije HNK © 2022. Sva prava pridržana.