ODRŽANA SJEDNICA SKUPŠTINE KO ASOCIJACIJE MLADIH SDA HNK

ODRŽANA SJEDNICA SKUPŠTINE KO ASOCIJACIJE MLADIH SDA HNK

U ponedjeljak, 20.12.2021. godine, u Centru za kulturu Grada Mostara, održana je sjednica Skupštine Kantonalne organizacije Asocijacije mladih SDA HNK, na kojoj je, između ostalog, izabrano i novo rukovodstvo Izvršnog odbora na čelu sa predsjednikom Mirzom Lalićem iz Mostara.

Nakon uvodnih izlaganja od strane Izborne komisije SDA HNK, pristupilo se izboru predsjednika, 4 potpredsjednika i Izvršnog odbora. Za novog predsjednika Kantonalne organizacije Asocijacije mladih SDA HNK izabran je Mirza Lalić, član Asocijacije mladih SDA Mostar, dok su za potpredsjednike izabrani: Salko Baljić (Asocijacija mladih SDA Stolac), Samra Aletić (Asocijacija mladih SDA Prozor), Amer Ćukas (Asocijacija mladih SDA Konjic) i Elmir Heljić (Asocijacija mladih SDA Čapljina).

Nakon izbora, delegatima Skupštine KO AM SDA HNK obratio se novoizabrani predsjednik Mirza Lalić koji se zahvalio na izboru i izrazio nadu da će na najbolji način opravdati povjerenje i odgovornost, naravno uz kvalitetnu i konstruktivnu ekipu Asocijacije mladih SDA, kao najjače i najbrojnije političke omladinske organizacije u Bosni i Hercegovini.

Za članove Izvršnog odbora, pored predsjednika i potpredsjednika, izabrani su:

Emir Muratović, Kenan Biserović, Ibro Plecić, Nedim Hajdarović, Dženis Veledar, Harun Kurtović, Edin Čusto, Zulfo Kuko, Mirza Čamo, Amar Pajo, Azer Sultanić, Senid Herić i Senaid Džajić.

Nakon završetka izbora rukovodstva KO AM SDA HNK, prisutnima se obratio i predsjednik Asocijacije mladih SDA BiH gospodin Haris Šabanović koji je sa svog aspekta informisao članove Skupštine KO AM SDA HNK o stanju u zemlji, stranci i Asocijaciji, čestitao novom rukovodstvu i svim članovima Asocijacije mladih SDA HNK, za koju je naveo kako je primjer kolegijalnosti, spremnosti na dogovor i kompromis, te iskazao svoja očekivanja kada je u pitanju aktivizam mladih.

Gospodin Šerif Špago, potpredsjednik Stranke demokratske akcije, čestitao je novoizabranom rukovodstvu i iznio svoja očekivanja od mladih, te se ukratko osvrnuo na aktuelnu političku situaciju u zemlji. Naglasio je kako svi zajedno moramo raditi za dobrobit države i društva i na svim poljima se boriti za svoju domovinu, kako ne bi svoje najbolje godine života bili primorani iskoristiti na način na koji je to on, kao i cijela starija generacija ljudi uradila.

Gospodin Edin Mušić, predsjednik Kantonalne organizacije SDA HNK je, pored čestitke novom predsjedniku i rukovodstvu i osvrta na aktuelnu političku situaciju, iskazao je punu podršku Kantonalnoj organizaciji Asocijacije mladih SDA HNK i izrazio nadu da će imati jedan uspješan period rada uz proaktivno djelovanje i dobru saradnju. Predsjednik Mušić naglasio je važnost da mladi budu ti koji će osmišljavati, planirati i realizovati projekte od interesa za društvo i državu. Poseban akcenat stavljen je na očuvanje našeg identiteta, pogotovo u današnjim turbulentnim vremenima kada su sve izraženiji otvoreni napadi na Bosnu i Hercegovinu i Bošnjake, kao najmnogobrojniji narod, te je u kontekstu navedenog naglasio značaj kulture i obrazovanja, te očuvanja tih institucija, a posebno Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru. Predsjednik Mušić je na kraju svog izlaganja još jednom zaželio uspješan rad i čestitao rukovodstvu te se stavio na raspolaganje za sve buduće ideje, inicijative i aktivnosti.

Previous Održana redovna sjednica Izvršnog odbora Kantonalne organizacije SDA HNK

Povežimo se

Logo banner - SDA HNK bijeli

Rade Bitange 12, 88104 Mostar,
Bosna i Hercegovina

Pon – Pet: 8:00 – 16:00

Newsletter

Prijavite se i na Vašu Email adresu će stizati informacije o aktivnostima kandidata SDA HNK.

Stranka demokratske akcije HNK © 2024. Sva prava pridržana.