USKORO: Konjic postaje centar za proizvodnju konusnih valjaka – načelnik Općine posjetio firmu TN Bosnia

USKORO: Konjic postaje centar za proizvodnju konusnih valjaka – načelnik Općine posjetio firmu TN Bosnia

Konjic uskoro postaje centar za proizvodnju konusnih valjaka za autoindustriju i željeznice u svijetu.

Firma Tsubaki-Nakashima TN Bosnia d.o.o. Konjic koja u Konjicu djeluje od 1984.g i bavi se proizvodnjom konusnih valjaka za autoindustriju i željeznice danas je počela aktivnosti na proširenju proizvodnih kapaciteta, čime će u narednom periodu biti omogućeno povećanje zaposlenih sa sadašnjih 150 na preko 300 radnika.

Tim povodom danas je načelnik Općine Konjic Osman Ćatić posjetio firmu TN Bosnia, gdje se sastao sa direktorom Zlatkom Hadžimahovićem.

– Ovo je za nas, naše poslovanje i naše japanske vlasnike veliki projekat, jer ćemo graditi proizvodnu halu na 10.000 kvadratnih metara, postepeno je popunjavati opremom i zapošljavati nove radnike.

Projekat je od velikog značaja i za lokalnu zajednicu i mlade ljude koji će dobiti mogućnost da rade za jednu ovakvu kompaniju, koja je 100 % izvozno orjentisana i ima tržište na svim kontinentima – kazao je direktor Hadžimahović, izražavajući zadovoljstvo zbog posjete načelnika Ćatića i podrške Općine Konjic u domenu svog djelovanja .

Načelnik Ćatić je čestitao menadžmentu na aktivnostima koje su provođene do sada, ali i planiranim koje će, kako je naglasio, Konjic učiniti centrom za proizvodnju konusnih valjaka za autoindustriju i željeznice u svijetu.

Previous Klub Bošnjaka iz Stoca traži pomoć OHR-a i OSCE-a za ukidanje diskriminacije

Povežimo se

Logo banner - SDA HNK bijeli

Rade Bitange 12, 88104 Mostar,
Bosna i Hercegovina

Pon – Pet: 8:00 – 16:00

Newsletter

Prijavite se i na Vašu Email adresu će stizati informacije o aktivnostima kandidata SDA HNK.

Stranka demokratske akcije HNK © 2024. Sva prava pridržana.