Delegacija Kantonalne organizacije SDA HNK prisustvovala otvaranju džamije u Gornjem Zaliku

Delegacija Kantonalne organizacije SDA HNK prisustvovala otvaranju džamije u Gornjem Zaliku

U okviru manifestacije “Dani Vakufa u BiH 2022”, uz prisustvo velikog broja vjernika, džematlija, zvaničnika Islamske zajednice, vakifa, donatora, predstavnika javnog i političkog života i drugih gostiju, svečano je otvorena džamija u mostarskom naselju Gornji Zalik.

 Zbog potrebe velikog broja vjernika u ovom naselju, gradnja džamije je počela 2016. godine i odvijala se etapno, planiranom dinamikom.

 Izgradnjom džamije u Gornjem Zaliku, mještani su dobili na upotrebu objekt koji pored centralnog molitvenog prostora sadržava još i mektepsku učionicu, dječiju igraonicu, čitaonicu, salu za sastanke, salu za vjenčanja, prostor za druženje vjernika i abdesthanu.

 Na otvaranju ovog impozantno objekta prisutnima su se obratili i uputili čestitke na realizaciji ovog projekta, Edin Mušić, zastupnik u Predstavničkom domu parlamentarne Skupštine BiH i predsjednik Kantonalne organizacije SDA HNK, Salem Marić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Mostara i predsjednik Gradske organizacije SDA Mostar i Džafer Alić, predsjednik Izvršnog odbora Medžlisa Islamske zajednice Mostar i potpredsjednik Kantonalne organizacije SDA HNK.

 Džamija u Gornjem Zaliku svojim izgledom i namjenom upotpunjuje tradicionalno i moderno, omogućuje i potiče okupljanje i druženje ljudi u ugodnom ambijentu, te predstavlja mjesto u kojem postojeće i nove generacije imaju mogućnost učiti i educirati se o svojoj vjeri.

Previous Održana treća sjednica Skupštine Kantonalne organizacije SDA HNK

Povežimo se

Logo banner - SDA HNK bijeli

Rade Bitange 12, 88104 Mostar,
Bosna i Hercegovina

Pon – Pet: 8:00 – 16:00

Newsletter

Prijavite se i na Vašu Email adresu će stizati informacije o aktivnostima kandidata SDA HNK.

Stranka demokratske akcije HNK © 2024. Sva prava pridržana.