Izetbegović: Iako je teška situacija, BiH ima one koji bi je ponovo branili

Bakir Izetbegović

Izetbegović: Iako je teška situacija, BiH ima one koji bi je ponovo branili

Intoniranjem nacionalne hime i podizanjem zastave počelo je obilježavanje Dana nezavisnosti BiH.

Cjelovita Bosna i Hercegovina je sloboda za koju se treba nastaviti boriti – glavna je poruka uz prisjećanje branioca ove zemlje.

– Čuvajmo je kao i tada. Niko nam je neće dati, ako je izgubimo onda je nemamo više i pitanje je onda šta je sudbina nas i naših budućih generacija, poručio je predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić.

– Radimo to u proteklih 30 godina, napravili smo ogromne pomake, iskorake, ali to još nije ono za šta su se borili najbolji sinovi ove zemlje, dodaje član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović.

A zahvaljujući njihovoj borbi, današnje generacije žive u slobodi koja je za državu i njen narod najvažnija, poručio je lider SDA Bakir Izetbegović. Ističe da, iako je trenutno teška situacija u zemlji, BiH ima one koji bi je ponovo branili.

– Teška je politička situacija, neke snage unutarnje nacionalističke su ponovo podigle glavu, ali uzalud. Bez obzira šta se dešavalo u Ukrajini, diljem svijeta, ovo je naša zemlja, mi smo slobodu krvavo branili i sasvim sigurno ćemo ponovo braniti, kazao je.

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić ističe da je sigurna da će Bosanci i Hercegovci svojim znanjem, pameću i mudrošću sačuvati sve ono što se gradilo u ovih 30 godina, a da će naše nove generacije imati bolje i ljepše okolnosti.

Bolje i ljepše okolnosti trebalo bi osigurati članstvo EU – poručuju Zeničani, ističući da bi pristup NATO savezu trebao biti prioritet države.

Sve poruke povodom tridesete godišnjice nezavisnosti BiH pogledajte u izvještaju Belmine Čorbić.

Previous Obilježen Dan nezavisnosti u Mostaru

Povežimo se

Logo banner - SDA HNK bijeli

Rade Bitange 12, 88104 Mostar,
Bosna i Hercegovina

Pon – Pet: 8:00 – 16:00

Newsletter

Prijavite se i na Vašu Email adresu će stizati informacije o aktivnostima kandidata SDA HNK.

Stranka demokratske akcije HNK © 2024. Sva prava pridržana.