Izvršni odbor SDA HNK održao XVIII sjednicu

Izvršni odbor SDA HNK održao XVIII sjednicu

Kantonalna organizacija Stranke demokratske akcije HNK, u Mostaru je održala osamnaestu sjednicu koja je na dnevnom redu imala četiri tačke.

Prema poslovniku, nakon usvajanja dnevnog reda, sekretar KO SDA HNK Almir Ačkar prisutnima je prezentirao zaključke i dinamiku provođenja zaključaka sa vanrednih sjednica koje su se održale u prethodnom periodu, navodeći kako su sve obaveze izvršene na način i u vremenu u kojem su planirane.

Predsjednik KO SDA HNK Edin Mušić u svom uvodnom obraćanju napravio je politički presjek svih značajnih događaja i odluka koje su donosili predstavnici SDA u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti HNK, sa osvrtom na pozitivne efekte koji su se na osnovu tih odluka desile u prostoru. U izlaganju je sublimiran i izborni proces, okvirna analiza rezultata SDA u HNK, kao i implikacije koje su uslijedile nakon provodenih izbora.

Potpredsjednik SDA i predsjedavajući Skupštine HNK Šerif Špago prisutnima je predočio dinamiku i procese koji su se od posljednje sjednice dešavali u ovom zakonodavnom tijelu. Špago je naveo kako je nakon višegodišnjeg planskog djelovanja proširena i osposobljena zgrada Skupštine HNK, te time prilagođena radu prema svim evropskim standardima. Govoreći o rezultatima izbora, Špago je kolege u Izvršnom odboru informirao i o radu i zaključcima predsjedništva SDA.

Adnan Faladžić ministar finansija HNK u svom izlaganju je naveo kako je Vlada ovog kantona intenzivno radila posljednjih mjeseci i svojim djelovanjem stvorila jako pozitivan ambijent u cijelom kantonu. Faladžić je naveo kako su kadrovi SDA u Vladi HNK dali ogroman doprinos potpunoj stabilizaciji kantona kroz potpisivanje kolektivnih ugovora sa predstavnicima sindikata, ali i donijeli niz mjera koje su popravili položaj i status nezaposlenih, socijalnih kategorija, učenika u osnovnim školama i sl.

U vrlo dinamičnom dijalogu tokom sjednice razmatrana su sva aktuelna i otvorena pitanja bitna za funkcioniranje kantona, što je rezultiralo i novim zaduženjima za članove Izvršnog odbora u narednom periodu.

Previous Zajedništvom i snagom ojačajmo Bosnu i Hercegovinu

Povežimo se

Logo banner - SDA HNK bijeli

Rade Bitange 12, 88104 Mostar,
Bosna i Hercegovina

Pon – Pet: 8:00 – 16:00

Newsletter

Prijavite se i na Vašu Email adresu će stizati informacije o aktivnostima kandidata SDA HNK.

Stranka demokratske akcije HNK © 2024. Sva prava pridržana.