Predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti SDA HNK u posjeti Univerzitetu “Džemal Bijedić” u Mostaru

Predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti SDA HNK u posjeti Univerzitetu “Džemal Bijedić” u Mostaru

Delegacija KO SDA HNK u sastavu: Edin Mušić, zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, prof. dr. Rašid Hadžović, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, Adnan Faladžić, ministar finansija HNK, Alisa Hajdarović zastupnica u Skupštini HNK i delegatkinja u Domu naroda Federacije Bosne i Hercegovine, Haris Baljić, savjetnik predsjedavajućeg Skupštine HNK i Džafer Alić predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Mostar boravila je u posjeti Univerzitetu “Džemal Bijedić” u Mostaru gdje su održali sastanak sa rukovodstvom Univerziteta, rektoricom Huseinbegović i prorektorima.

Rektorica Huseinbegović je predstavila informaciju o razvoju Univerziteta, planovima za naredni period, rezultatima prvog upisnog roka, radovima koji su neophodni za stavljanje studentskog doma u funkcju, potrebnom izgradnjom infrastrukture, kao i sa problematikom finansiranja Univerziteta. Također se zahvalila na dugogodišnjoj podršci i pomoći u razvoju Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru.

Naši predstavnici su se zahvalili na pozivu i gostoprimstvu, te su uputili iskrene čestitke i poželjeli uspješan rad novom menadžmentu Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru. Također su iskazali spremnost za pružanje značajnije podrške u daljem razvoju Univerziteta.

Previous Obilježena 29. godišnjica etničkog čišćenja i zločina počinjenog nad Bošnjacima Dubravske visoravni

Povežimo se

Logo banner - SDA HNK bijeli

Rade Bitange 12, 88104 Mostar,
Bosna i Hercegovina

Pon – Pet: 8:00 – 16:00

Newsletter

Prijavite se i na Vašu Email adresu će stizati informacije o aktivnostima kandidata SDA HNK.

Stranka demokratske akcije HNK © 2022. Sva prava pridržana.