Predstavnici SDA iz HNK i Sandžaka održali sastanak u Mostaru

Predstavnici SDA iz HNK i Sandžaka održali sastanak u Mostaru

Predstavnici Kantonalne organizacije SDA Hercegovačko-neretvanskog kantona u Mostaru su održali sastanak sa delegacijom SDA Sandžaka.

Tokom razgovora predsjednik KO SDA Hercegovačko-neretvanskog kantona upoznao je kolege iz Sandžaka sa aktuelnom političkom situacijom u ovom kantonu, ali i općenito o prilikama u Bosni i Hercegovini. Mušić je napravio i presjek stanja o nadolazećim oktobarskim izborima navodeći kako svi relevantna istraživanja ukazuju kako će predsjednik Izetbegović i SDA ostvariti najbolji rezultat na svim nivoima vlasti. U kontekstu značaja jačanja položaja Bošnjaka u regionu, istaknuta je i posebna važnost za opredijeljenost Bošnjaka Sandžaka prilikom predstojeće provedbe popisa stanovništva u Srbiji, izjašnjavanjem prema nacionalnoj pripadnosti “Bošnjaci”, kao i iskazivanje matičnog jezika “bosanskim”.

Delegacija SDA Sandžaka je domaćine upoznala o položaju Bošnjaka u Srbiji i o statusu regije Sandžak.

Na sastanku je bilo konkretnih razgovora o uspostavljanju i razvijanju saradnje Bošnjaka Sandžaka sa Bošnjacima i bošnjačkim nacionalnim institucijama u Bosni i Hercegovini, kao matičnoj državi, sa ciljem očuvanja i jačanja bošnjačkog nacionalnog identiteta, uključujući projekte u oblasti kulture, nauke i ekonomske saradnje.

Bošnjaci Sandžaka predstavljaju dio jedinstvenog bošnjačkog nacionalnog korpusa sa Bošnjacima u Bosni i Hercegovini. U skladu sa tim SDA Sandžaka daje punu podršku suverenoj, jedinstvenoj i cjelovitoj Bosni i Hercegovini državi ravnopravnih građana i naroda.

Za naredni period je dogovorena uzvratna posjeta Sandžaku delegacija ministarstava obrazovanja, Pedagoškog zavoda i direktora osnovnih i srednjih škola.

Previous Izetbegović: Više bih bio zabrinut da je Radončić kandidat umjesto Bećirovića

Povežimo se

Logo banner - SDA HNK bijeli

Rade Bitange 12, 88104 Mostar,
Bosna i Hercegovina

Pon – Pet: 8:00 – 16:00

Newsletter

Prijavite se i na Vašu Email adresu će stizati informacije o aktivnostima kandidata SDA HNK.

Stranka demokratske akcije HNK © 2024. Sva prava pridržana.