SDA HNK u Konjicu održala završnu press konferenciju i predstavila sve kandidate

SDA HNK u Konjicu održala završnu press konferenciju i predstavila sve kandidate

Kantonalna organizacija Stranka demokratske akcije HNK u Konjicu je održala završnu press konferenciju na kojoj je predstavljeno svih 56 kandidata ove stranke koji se nalaze na listama za kantonalni, federalni i državnici nivo. Nosioci ovih lista prezentirali su planove, vizije i politike koje će izabrani kandidati primjenjivati u svom budućem radu. 

Irma Memidžan nositeljica liste za Skupštinu HNK doktorica osvrnula se na djelovanje stranke u vremenu političke kampanje u kojem je kako je navela narodu predstavljen dio onoga što je rađeno u proteklom četverogodišnjem mandatu. „Na predstojeće izbore SDA izlazi sa listama kandidata koji dolaze iz svih sfera društvene djelatnosti, timom koji je najobrazovaniji, kandidatima koji su prepoznati u svojim sredinama i cijenjeni na svojim poslovima. Naši kandidati dolaze iz naroda i liče na svoj narod“, navela je Memidžan te pozvala građane da izađu na izbore u što većem broju. „Posebno apeliram na mlade ljude koji prvi put ostvaruju biračko pravo da izađu na izbore i glasaju, i time ne dopuste da neko drugi odlučuje o njihovom osnovnom ljudskom pravu. Izlaskom na izbore mogu se realizirati pozitivni pomaci u društvu koje jedino može donijeti jaka politička partija sa kvalitetnim timom kakva je SDA i sa liderom Bakirom Izetbegovićem na čelu“ istakla je Memidžan.

Predsjednik KO SDA HNK i nosilac liste za Parlament Federacije BiH naglasio je kako je SDA  snažna i dobro organizovana stranka koja baštini sve nacionalne, kulturne i druge tradicije svojih članova. Podsjetio je kako je SDA u ovom kantonu najjača i najmasovnija stranka sa 101 mjesnim odborom i preko 1.500 članova koji se nalaze na brojnim funkcijama i stranačkim zaduženjima. Mušić je naglasio kako je SDA kao i svaki put do sada kampanju vodila odmjereno i odgovorno, kako prema svojim biračima, tako i prema ostalim političkim subjektima. „Pažljivo smo analizirali dosadašnja obećanja i prema tome realno odredili dalje smjernice našeg djelovanja. Znamo šta hoćemo, znamo šta možemo, a znamo i kako sve možemo uraditi, jer na našim listama imamo kvalitetne kadrove koji to mogu postići. SDA predstavlja siguran i provjeren tim predviđen predsjednikom Bakirom Izetbegovićem koji je dokazani patriota, lider, državnik i najbolji izbor za člana Prredsjedništva BiH. Ozbiljne političke teme su pred nama i ozbiljni politički projekti. Zato budimo zajedno, budimo odgovorni i sigurni u ono što činimo. Kao predsjednik KO SDA HNK pozivam građane da podrže Stranku demokratske akcije i gospodina Bakira Izetbegovića za člana Predsjedništva BiH“ zaključio je Mušić.

Šerif Špago, nosilac liste za Parlamentarnu Skupštinu BiH rekao je kako su kandidati i aktivisti SDA doslovno posjetili svaku ulicu, mahalu i sokak u ovom Kantonu, razgovarali sa građanima, saslušali njihove potrebe te ponudili ideje i programe koje SDA namjerava provoditi u narednom mandatu.  „SDA će se na državnom nivou, kao i uvijek do sada, nakon pobjede na izborima zalagati za političku stabilnost koja će omogućiti da se ubrza ispunjavanje 14 ključnih prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije, što će  omogućiti BiH  dobivanje statusa kandidata za punopravno članstvo u EU,  ispunjavanje obaveza  u pravcu daljeg napretka integracije BiH u NATO. Očekujemo da će najjače političke stranke iz probosanskog bloka prihvatit zajednički rad  u ovom segmentu, a posebno rad na jačanju državnih institucija sa težištem na jačanju odbrambenih struktura i sigurnosnih agencija BiH. Sticanje kandidatskog statusa smanjilo bi tenzije u zemlji i usmjerilo sve političke aktere da zajednički ispunjavamo obaveze u procesu pristupanja EU“ istakao je Špago. U svom izlaganju osvrnuo se i na djelovanje drugih stranaka navodeći njihovu bezidejnost i kontinuirano isti šablon. „Nažalost, i ovaj put moram istaći da se opozicija bavila isključivo Strankom demokratske akcije i Bakirom Izetbegovićem, čime je pokazala da nema viziju, nema hrabrosti da ozbiljnim programom pridobije podršku birača i preuzme odgovornost. Napravili taj matematički projekt „ jedanaest protiv jedan“ , a koji je zbog svoje strukture u startu bio osuđen na propast“, rekao je Špago te pozvao građane da 2. oktobra  izađu na izbore, analiziraju ko je šta radio i uradio u proteklom periodu, kao i da svoj glas ne daju malim ili slabim strankama koje rijetko ili nikad ne osvoje dovoljno glasova da ih zastupaju u skupštinama ili parlamentima. Njihov izbor treba biti jaka politička stranka, s kojom će Bosna i Hercegovina SIGURNO biti stabilna država, ne sumnjam da će to biti prije svih Stranka demokratske akcije i gospidin Bakir Izetbegović.

Previous Održan predizborni skup SDA u Konjicu

Povežimo se

Logo banner - SDA HNK bijeli

Rade Bitange 12, 88104 Mostar,
Bosna i Hercegovina

Pon – Pet: 8:00 – 16:00

Newsletter

Prijavite se i na Vašu Email adresu će stizati informacije o aktivnostima kandidata SDA HNK.

Stranka demokratske akcije HNK © 2024. Sva prava pridržana.