Stolac: Održana Svečana akademija povodom Dana nezavisnosti BiH

Dan nezavisnosti BIH

Stolac: Održana Svečana akademija povodom Dana nezavisnosti BiH

Bošnjačka zajednica Kulture “Preporod Stolac”, vijećnici u Općinskom vijeću Stolac, Esad Omanić, dr. Alis Boloban, Ina Eminović i Timur Haračić, organizovali su Svečanu akademiju povodom Dana nezavisnosti BiH, koja se održala 25.02.2022. (petak) u Restoranu “Behar” u Stocu.

Organizatori su bili BZK Preporod Stolac i vijećnici u OV Stolac, Esad Omanić, dr. Alis Boloban, Ina Eminović i Timur Haračić.

Moderator i voditelj programa bila je Esma Džiho.

O značaju i ovom vrlo važnom datumu za građana Bosne i Hercegovine, poslije himne i Fatihe, slijedio je video iz obraćanja prvog predsjednika Republike BiH prvog predsjednika r. Alije Izetbegovića u kojem tada 1990.godine ističe zajedništvo, izgradnju dobrih komšijskih odnosa, koji su bitni za budućnost naše domovine. Naročito je tom prilikom istakao, da je to domovina svih naroda koji u njoj žive.

Potom se obratio predsjednik BZK Preporod Stolac, Zlatko Hadžiomerović, koji je napravio historijski slijed događaja koji su bili prije i poslije referenduma za samostalnost BiH.

Član OV Stolac Esad Omanić, se u ime vijećnika obratio skupu, te istakao u kakvim političkim uslovima rade, te s čime se sve susreću u njihovom radu.

Pozdravne riječi i važnost ovog obilježavanja, lijepim riječima obratio se i ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, prof.dr. Rašid Hadžović, koji u svom radu pomaže i ističe značaj nacionalnih društava. Dotakao se i drugih važnih tema.

Na samom kraju manifestacije slijedilo je obraćanje zastupnika u Parlamentarnoj skupštini BiH, gosp. Edina Mušića, čovjeka zapamćenog kao nekoga, ko je povratnicima davao podršku u punom kapacitetu. Gosp. Mušić je izložio jednu retrospektivu događaja u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti koja nam izgleda neizvjesna, ali sa porukom da smo se i u puno težim uslovima znali organizovati i naći izlaz iz krize, te siguran da naši političari imaju snage i mudrosti, kako iznaći izlaz iz ove situacije. Uz muziku i zakusku nastavljeno je druženje Stočana, ali i naših prijatelja i gostiju iz Mostara, na čemu im se iskreno zahvaljujemo.

Previous Čestitka povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine

Povežimo se

Logo banner - SDA HNK bijeli

Rade Bitange 12, 88104 Mostar,
Bosna i Hercegovina

Pon – Pet: 8:00 – 16:00

Newsletter

Prijavite se i na Vašu Email adresu će stizati informacije o aktivnostima kandidata SDA HNK.

Stranka demokratske akcije HNK © 2024. Sva prava pridržana.