Čestitka povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine

Čestitka povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine

Na današnji dan prisjećamo se zasjedanja ZAVNOBiH-a u Mrkonjić Gradu 1943. godine, kada je naša domovina definisana kao država svojih građana i ravnopravnih naroda i kada su patriote hrabro prkoseći fašizmu obnovile državnost Bosne i Hercegovine. Zahvaljujući njima i njihovoj upornosti da zaštite teritorijalni integritet naše države i zahvaljujući patriotama koji su tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu dali svoje živote, naša domovina je demokratska i suverena. Stoga im odajemo posebnu zahvalnost i poštovanje.

Čovjeku mogu oduzeti sve, osim prava na stav i prava na izbor vlastitog puta. Samo onaj koji prevlada vlastite strahove bit će doista slobodan, a naš put do slobode nije bio jednostavan. Stekli smo je otporom i odlučnošću i pokazali da uprkos pojedinačnim interesima i secesionističkim politikama, na teritoriji Bosne i Hercegovine ima mjesta za sve građanke i građane bez obzira na nacionalnu i vjersku pripadnost. Uvažavajući dosadašnju praksu i trud zalagat ćemo se za očuvanje multikulturalnosti i multietičnosti, kao temeljnih vrijednosti naše domovine, ali i na očuvanju historijskog kontinuiteta.

U svijetlu dešavanja u svijetu kada je borba za život i osnovna ljudska prava više nego očigledna trebamo biti svjesni da očuvanje naše domovine, koja je hrabrošću i krvlju branjena i za koju su naši šehidi položili svoje živote, treba biti prioritet o kojem neće i ne smije biti diskusije. U izazovnim vremenima, na svima nama je da odgovorno pristupamo našim obavezama i damo svoj doprinos u očuvanju naše domovine.

S uvjerenjem da ćemo na tom putu istrajati, svim građankama i građanima čestitam 25. novembar, Dan državnosti Bosne i Hercegovine!

Predsjednik Kantonalne organizacije SDA HNK
Edin Mušić

                                                                                                                                                                               

Previous Saopštenje za javnost

Povežimo se

Logo banner - SDA HNK bijeli

Rade Bitange 12, 88104 Mostar,
Bosna i Hercegovina

Pon – Pet: 8:00 – 16:00

Newsletter

Prijavite se i na Vašu Email adresu će stizati informacije o aktivnostima kandidata SDA HNK.

Stranka demokratske akcije HNK © 2022. Sva prava pridržana.